ΑΘΗΝΑ
09:11
|
27.09.2022
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αντίδραση στη στάση που έχουν κρατήσει οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην ΓΑΔΑ έχει οδηγηθεί ένας Αφγανός που επιχείρησε νωρίτερα να αυτοπυρποληθεί έξω από την αμερικανική πρεσβεία με εύφλεκτο υγρό που είχε μαζί του.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε τον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο άνδρας είχε μαζί του ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί στη συμβολή των οδών Πέτρου Κόκκαλη και Γέλωνος, πίσω ακριβώς από το κτίριο.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 15:30 το μεσημέρι, ενώ το εύφλεκτο υγρό ήταν βενζίνη. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο αλλοδαπός,  έριξε ξαφνικά πάνω του εύφλεκτο υγρό, αλλά αστυνομικοί που ήταν στο σημείο τον ακινητοποίησαν, πριν να αυτοπυρποληθεί. Στη συνέχεια, προχώρησαν στην προσαγωγή του.

Στη συνέχεια, ο Αφγανός υπήκοος προσάχθηκε στη ΓΑΔΑ, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του.

Η ενέργεια του Αφγανού έρχεται στο φόντο σφοδρής κριτικής προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τον χειρισμό της κρίσης στο Αφγανιστάν μπροστά στις χαοτικές σκηνές από τη χώρα που κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι οικογένειες των 43 αγνοούμενων μαθητών στο Μεξικό απαιτούν δικαιοσύνη

Νέα πορεία φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και τοπικές καταιγίδες

Η είσοδος του καπιταλισμού στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα