ΑΘΗΝΑ
06:27
|
27.04.2024
Αναμένεται σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πολιτική αναμέτρηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών αναμένεται να εξελιχθεί η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια και την Βορειοανατολική Αττική, η οποία θα αρχίσει λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Τετάρτης (25/8).

Παρακολουθείστε live τη συζήτηση:

Τις προηγούμενες ημέρες σύσσωμη η αντιπολίτευση έθεσε ζήτημα για τη διαχείριση των πυρκαγιών και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

Η κυβέρνηση ωστόσο χάραξε ήδη το αποτύπωμα για το πλαίσιο στο οποίο επιθυμεί να επικεντρωθεί ο διάλογος των πολιτικών αρχηγών.

Στο αίτημα της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης των πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο τη διαχείριση των πυρκαγιών, απάντησε με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για συζήτηση στη Βουλή η οποία θα συμπεριλαμβάνει και την επόμενη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έδειξε το προηγούμενο διάστημα τις προθέσεις της, ζητώντας την παραίτηση των Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Νίκου Χαρδαλιά ενώ κατά την σημερινή συζήτηση αναμένεται να αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους.

Βάσει της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο πρωθυπουργός αντικείμενο της σημερινής συζήτησης είναι η διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών αλλά και τα μέτρα αποκατάστασης. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται ο διάλογος να συμπεριλάβει και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού τις κρίσιμες ώρες πυρκαγιών, και τα άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, και τα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την αναγέννηση των περιοχών, υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Υπο αυτά τα δεδομένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κρατήσει χαμηλούς τόνους προσπαθώντας να δείξει στους πολίτες πως η “συγγνώμη” του συνοδεύεται από συγκεκριμένες δράσεις στις πληγείσες περιοχές. 

Παράλληλα θα καλέσει την αντιπολίτευση να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, επαναλαμβάνοντας ότι η τακτική των εκκενώσεων ήταν αυτή που έσωσε ανθρώπινες ζωές. Παράλληλα θα καλέσει για μια ακόμα φορά τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την εθνική προσπάθεια εμβολιασμών.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ασκήσει κριτική και για τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σχετικά με τους ανεμβολίαστους.

Κριτική για τις πυρκαγιές αλλά και για το σχέδιο της επόμενης ημέρας αναμένεται να ασκήσουν και οι επικεφαλείς του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα