ΑΘΗΝΑ
13:06
|
18.07.2024
Αναμενόμενη η μείωση της αποτελεσματικότητας, λένε οι ειδικοί και προετοιμάζουν το έδαφος για την τρίτη, ενισχυτική δόση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα βρετανική έρευνα, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα σε περίπου ενός εκατομμυρίου πολιτών που είχαν λάβει δύο δόσεις είτε του εμβολίου των Pfizer/BioNTech είτε της AstraZeneca δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η έρευνα διαπιστώνει ότι: 

  • Η προστασία μετά από διπλή δόση Pfizer μειώνεται από 88% στον πρώτο μήνα σε 74% μετά από πέντε έως έξι μήνες.
  • Η προστασία μετά από διπλή δόση AstraZeneca μειώνεται από 77% σε 67% μετά από τέσσερις ή πέντε μήνες. 

Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν την εν λόγω μείωση αναμενόμενη και υπογραμμίζουν πως ακόμη κι έτσι τα εμβόλια κάνουν καλή δουλειά στην προστασία πολιτών από σοβαρές επιπλοκές του κορονοϊού.

“Με βάση το χειρότερο δυνατό σενάριο, η προστασία μπορεί να πέσει κάτω από το 50% για τους μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους και τους υγειονομικούς υπαλλήλους μέχρι τον χειμώνα”, δήλωσε ο Τιμ Σπέκτορ, εκ των βασικών ερευνητών της βρετανικής μελέτης. Πρόσθεσε ο ίδιος, “φέρνει στο επίκεντρο την αναγκαιότητα για την ανάληψη κάποιας δράσης. Δεν μπορούμε απλώς να καθόμαστε και να παρακολουθούμε την προστασία να μειώνεται σταδιακά ενώ τα κρούσματα παραμένουν υψηλά και η πιθανότητα μόλυνσης επίσης εξακολουθεί να είναι μεγάλη”.

Η Βρετανία αρχίζει να σχεδιάζει μια εκστρατεία χορήγησης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 για αργότερα μέσα στον τρέχον έτος έπειτα από τις δηλώσεις διακεκριμένων συμβούλων για τους εμβολιασμούς ότι από τον Σεπτέμβριο πιθανόν να είναι απαραίτητη η χορήγηση τρίτης δόσης στους ηλικιωμένους και τους περισσότερο ευάλωτους.

Με πληροφορίες από BBC, Εφ.Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος «αδειάζει» με 1.000€ τον Άδωνι Γεωργιάδη και αυτός… χειροκροτεί

Θετικός στον κορονοϊό ο Τζο Μπάιντεν

Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών κατά του νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία

Νομοσχέδιο για τη θωράκιση του επαγγέλματος ψυχολόγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα