ΑΘΗΝΑ
12:01
|
03.05.2024
Οι κατηγορούμενοι δεν έχουν απαντήσει ακόμη στην αγωγή, ούτε την έχουν σχολιάσει δημοσίως.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 30χρονος πλέον Σπένσερ Έλντεν, το γυμνό μωρό στο εξώφυλλο του άλμπουμ «Nevermind» των Nirvana, μήνυσε το ροκ συγκρότημα και τους κληρονόμους του Κερτ Κομπέιν για παιδική πορνογραφία, ζητώντας αποζημίωση τουλάχιστον 150.000 δολαρίων από καθένα από τους 15 εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Η φωτογραφία του θρυλικού άλμπουμ τραβήχτηκε το 1990 στο Υδάτινο Κέντρο της Πασαντίνα και απεικονίζει γυμνό τον Έλντεν -σε ηλικία τεσσάρων μηνών- με εκτεθειμένα τα γεννητικά του όργανα να κολυμπά πίσω από ένα αμερικανικό δολάριο, που κρέμεται από ένα αγκίστρι. Με αυτήν την κατηγορία ο Έλντεν προσέφυγε σε περιφερειακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας.

Το Nevermind είναι ένα από τα πιο δημοφιλή άλμπουμ της μπάντας, που απογείωσε τη δημοφιλία της, με τα θρυλικά κομμάτια «Smells Like Teen Spirit» και «Come as You Are».

Ο Έλντεν ισχυρίστηκε ότι η ταυτότητά του και το όνομά του συνυφάνθηκαν για πάντα με την εικόνα και τη διαφημιστική εκμετάλλευσή του, ενώ ήταν ανήλικος. Μια εικόνα που κυκλοφόρησε και πουλήθηκε παγκοσμίως από την ημέρα που ήταν μωρό μέχρι και σήμερα, όπως αναφέρει. 

Ο 30χρονος ισχυρίζεται ότι όλοι αυτοί οι μεσάζοντες δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να τον προστατέψουν και να αποφύγουν την ευρεία εκμετάλλευση της εικόνας του. Είπε μάλιστα ότι οι γονείς του ποτέ δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους γραπτώς και ούτε πληρώθηκαν για τη φωτογραφία.

Οι κατηγορούμενοι δεν έχουν απαντήσει ακόμη στην αγωγή, ούτε την έχουν σχολιάσει δημοσίως, ενώ ο Ρόμπερτ Φίσερ, ο σχεδιαστής του εξωφύλλου, υποστήριξε ότι η εικόνα ήταν εμπνευσμένη από τον Κερτ Κομπέιν, που είχε παρακολουθήσει ένα ντοκιμαντέρ για μωρά που γεννιούνται κάτω από το νερό.

Το 2016, ο Έλντεν αναδημιούργησε την εικόνα με την εφημερίδα New York Post για να σηματοδοτήσει την 25η επέτειο του άλμπουμ, λέγοντας: «Είναι ωραίο αλλά παράξενο να είσαι μέρος κάτι τόσο σημαντικού που ούτε καν το θυμάμαι».

Εκείνη τη χρονιά είπε επίσης: «Πρόσφατα σκεφτόμουν: Τι θα γινόταν αν δεν ήμουν καλά με το τρομερό πέος μου ορατό σε όλους;»

Το 2007 είχε δηλώσει στους Sunday Times ότι ήταν «ανατριχιαστικό που πολλοί άνθρωποι με είδαν γυμνό. Νιώθω σαν τη μεγαλύτερη πορνοστάρ του κόσμου».

Πηγές: NBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα