ΑΘΗΝΑ
17:14
|
01.05.2024
Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Ρίνκο Σταρ, Τζόαν Μπαέζ, Έλτον Τζον και ο Τζον Ντένσμορ των Doors αποτίνουν φόρο τιμής στον ντράμερ των Rolling Stones.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Σερ Μικ Τζάγκερ και ο Κιθ Ρίτσαρντς απέτισαν φόρο τιμής στον δικό τους Τσάρλι Γουότς, τον ντράμερ των Rolling Stones, ο οποίος απεβίωσε χθες Τρίτη σε ηλικία 80 ετών. Οι Τζάγκερ και Ρίτσαρντς δεν έκαναν κάποια δήλωση, απλά ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες του πάντα στωικού, της ήρεμης δύναμης των Stones, Τσάρλι να χαμογελά. Η φωτογραφία που επέλεξε ο Μικ Τζάγκερ για να αποχαιρετήσει τον φίλο του και μέλος του συγκροτήματός του είναι από συναυλία του Γουότς με την τζαζ μπάντα του, τους “ABC and D of Boogie Woogie” τον Ιανουάριο του 2010 στην Ελβετία.

Η φωτογραφία που επέλεξε ο Κιθ Ρίτσαρντς

Ο Τσάρλι Γουότς άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Η είδηση του θανάτου ήρθε λίγες εβδομάδες αφότου ο ίδιος είχε ανακοινώσει πως θα απόσχει από την νέα περιοδεία του συγκροτήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία θα ξεκινήσει τον ερχόμενο μήνα. Ο Γουότς ανέφερε ότι δεν θα καθόταν ξανά πίσω από τα ντραμς μαζί με τη μπάντα καθώς βρισκόταν στη διαδικασία της ανάρρωσης μετά από μια ιατρική διαδικασία που απέφυγε να αποκαλύψει. Το 2004 ο Τσάρλι Γουότς είχε διαγνωστεί με καρκίνο του φάρυγγα.

Ο ντράμερ που λάτρευε την τζαζ έγινε μέλος των Rolling Stones τον Ιανουάριο του 1963.

Μηνύματα για την απώλεια του Γουότς ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα εναπομείναντα μέλη των Σκαθαριών (The Beatles) Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ. “Ήταν ένας υπέροχος τύπος, ένας φανταστικός ντράμερ και στιβαρός σαν βράχος”, έγραψε ο ΜακΚάρτνεϊ. “Ο Θεός να σε έχει καλά, θα μας λείψεις”, σχολίασε ο ντράμερ των Beatles, Ρίνγκο Σταρ.

“Μια ημέρα θλίψης”, έγραψε στο Twitter ο Σερ Έλτον Τζον και πρόσθεσε, “ο Τσάρλι Γουότς ήταν ο απόλυτος ντράμερ. Πάντα στιλάτος και υπέροχη παρέα”.

Αναντικατάστατο χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ο μπασίστας Στιούαρτ Κόπλαντ των Police ενώ η ιέρεια της φολκ Τζόαν Μπαέζ είπε ότι ο Τσάρλι Γουότς ήταν ένας “πρίγκιπας ανάμεσα σε κλέφτες. Ένας τζέντλεμαν”.  

Τέλος, ο Τζον Ντένσμορ των Doors χαρακτήρισε τον Γουότς μέντορά του επισημαίνοντας πόσο τους άρεσε μαζί να ακούν τζαζ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

SAVE ART: Κραυγή απόγνωσης από μαθητές & μαθήτριες του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Τον Οκτώβριο του 2024 θα δικαστεί ο Ντεπαρτιέ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα