ΑΘΗΝΑ
06:47
|
20.04.2024
Συνεργεία του ΕΟΔΥ θα κάνουν εμβολιασμούς έξω από εκκλησίες την Κυριακή 29 Αυγούστου, ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεργεία του ΕΟΔΥ θα κάνουν εμβολιασμούς έξω από εκκλησίες την Κυριακή 29 Αυγούστου, ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λίγο μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης που αποκλείουν τους ανεμβολίαστους απ’ όλους τους κλειστούς χώρους, πλην των εκκλησιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν πιλοτικά εμβολιασμούς στις πλατείες έξω από ιερούς ναούς από την Κυριακή 29 Αυγούστου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Υγείας ισχυρίστηκε επίσης ότι αυτοί που αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι η μειοψηφία των συνδικαλιστών. .

“Κάποιοι”, είπε, “επιμένουν να ποντάρουν, να τζογάρουν προκειμένου τα πράγματα να μην πάνε καλά, έχουν διαψευστεί. Κάποιοι συνδικαλιστές αντιδρούν (για την υποχρεωτικότητα), δεν αντιδρούν οι γιατροί. Δεκάδες χιλιάδες έχουν εμβολιαστεί συνεχίζουν να εμβολιάζονται αυτή είναι η μεγάλη πλειοψηφία, δεν μπορεί να την ισοσκελίσω με κάποιες μικρές μειοψηφίες”.

Υποστήριξε ότι το σύστημα υγείας είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα πανδημίας από το φθινόπωρο και είπε ότι αν χρειαστεί, θα επιστρατευτούν εκ νέου ιδιωτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία.

“Οι εμβολιασμένοι θα περάσουν σε μερική κανονικότητα και μετά σε μια κανονικότητα, είναι δίκαιο, γίνεται και σε άλλες προηγμένες χώρες”, έκρινε.

“20 φόρες μειώνεται ο κίνδυνος για τους εμβολιασμένους από 60 ετών και πάνω έναντι των ανεμβολίαστων. 9 στους 10 που μπαίνουν ΜΕΘ και διασωληνώνονται ανεμβολίαστοι. Έχουμε και 4 νεογνά και 10 παιδάκια που νοσηλεύονται στα παιδιατρικά νοσοκομεία” πρόσθεσε.

“Έχουμε τα εμβόλια μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουμε και για το 2022 υπάρχει προγραμματισμός” διαβεβαίωσε.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί το rapid test με την τιμή 10 ευρώ, ανέφερε: “αν σκεφθεί κανείς την ποσότητα, τα εκατομμυρίων εκατομμυρίων τεστ που γίνονται, αντιλαμβάνεται ποσό σημαντικά είναι και τα κέρδη”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα