ΑΘΗΝΑ
10:43
|
20.04.2024
Ο Γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε ότι από το βράδυ της Παρασκευής, η Γαλλία σταματά τις απομακρύνσεις, σύμφωνα με τον Γάλλο πρω
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γαλλία δεν θα μπορεί πλέον να απομακρύνει ανθρώπους από το Αφγανιστάν από το βράδυ της Παρασκευής 27/8 και μετά, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ μιλώντας στον ραδιοσταθμό RTL.

“Θα συνεχίσουμε μέχρι αύριο το βράδυ”, ενημέρωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί σύμμαχοί τους κάλεσαν σήμερα τον κόσμο να απομακρυνθεί από το αεροδρόμιο της Καμπούλ λόγω απειλής για τρομοκρατική επίθεση από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, καθώς δυτικά στρατεύματα σπεύδουν να απομακρύνουν όσο περισσότερους ανθρώπους είναι δυνατό πριν από την προθεσμία της 31ης Αυγούστου.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ απομάκρυναν 19.000 ανθρώπους από την Καμπούλ και ότι πραγματοποίησαν 48 πτήσεις το τελευταίο 24ωρο.

Ωστόσο, ακόμη 1,500 Αμερικανοί προσπαθούν να διαφύγουν από το Αφγανιστάν μεταξύ των οποίων και 24 μαθητές από την Καλιφόρνια.

Ρεπουμπλικανοί κατηγορούν τον Μπάιντεν ότι επιτρέπει στους Ταλιμπάν να καθορίζουν τους όρους της εκκένωσης, καθώς όλα τα αμερικανικά και συμμαχικά στρατεύματα πρόκειται να αποχωρήσουν από το αεροδρόμιο σε λίγα 24ωρα.

Γερμανία: Θα δεχόμαστε Αφγανούς και μετά τις 31 Αυγούστου

Eν τω μεταξύ, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερδιαβεβαίωσε ότι η υπόσχεση της Γερμανίας να δεχτεί στο έδαφός της Αφγανούς που συνεργάστηκαν μαζί της στο παρελθόν θα εξακολουθεί να ισχύει και μετά τις 31 Αυγούστου.

“Όσοι δικαιούνται να έρθουν στη Γερμανία μπορούν να βασιστούν σε αυτήν την υπόσχεση, παραμένει επ’ αόριστον σε ισχύ. Θα παράσχουμε κάθε υποστήριξη ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα και να έλθουν εδώ στη Γερμανία”, είπε η υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο γερμανικός στρατός παρέλαβε, για να τους απομακρύνει από την Καμπούλ, 21 Γερμανούς πολίτες με τη βοήθεια αμερικανικών ελικοπτέρων, ανέφερε εξάλλου ο Γενικός Επιθεωρητής των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, Έμπερχαρντ Τσορν. Δεν επιβεβαίωσε όμως τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι στην επιχείρηση μετείχαν και γερμανικές ειδικές δυνάμεις.

Η γερμανική κυβέρνηση αποφεύγει να σχολιάσει τις επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα