ΑΘΗΝΑ
02:07
|
18.05.2024
Η Ρωσία δεν έχει ακόμη αποφασίσει τί θέση θα κρατήσει απέναντι στους Ταλιμπάν, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία δεν έχει ακόμη αποφασίσει τί θέση θα κρατήσει απέναντι στους Ταλιμπάν, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι η αναγνώριση του καθεστώτος θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά του έναντι των Αφγανών αλλά και των Ρώσων διπλωματών.

«Πιστεύουμε ότι η κυριαρχία των Ταλιμπάν, η de facto άνοδός τους στην εξουσία στο Αφγανιστάν και η ανάληψη του ελέγχου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει εκ των πραγμάτων ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ακόμη ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται για την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Αφγανιστάν και πιθανότατα θα συνεχίσει τις επαφές με την Ουάσινγκτον για θέματα που ανακύπτουν στη χώρα.

«Η κατάσταση σίγουρα απαιτεί ανταλλαγή απόψεων, ανταλλαγή πληροφοριών, οπότε, φυσικά, είναι πολύ πιθανό ότι αυτές οι επαφές θα συνεχιστούν», συμπλήρωσε ο Πεσκόφ.

Εν τω μεταξύ, το Τατζικιστάν, χώρα-σύμμαχος της Ρωσίας και βόρειος γείτονας του Αφγανιστάν, προειδοποίησε αυτήν την εβδομάδα ότι δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει μια κυβέρνηση που θα αποτελεί αποκλειστικά από τους Ταλιμπάν.

Πηγές: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με κλείσιμο της πόρτας στην Ε.Ε. απειλεί τα Σκόπια ο Μητσοτάκης

Ο Σάντεθ θα καθυστερήσει την αναγνώριση της Παλαιστίνης

Στην Ελλάδα τη Δευτέρα 20/5 ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα