ΑΘΗΝΑ
23:43
|
26.04.2024
"Είναι απαίσιο και σοκαριστικό και σε κάνει να αισθάνεσαι ανήθικος", στηλιτεύει Αμερικανός αξιωματούχος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Καμπούλ έδωσαν στους Ταλιμπάν μία λίστα “θανάτου” που περιλαμβάνει τα ονόματα Αμερικανών πολιτών που έχουν λάβει την πράσινη κάρτα, αλλά και Αφγανών συνεργατών.

Οι αξιωματούχοι προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια, που προκάλεσε οργή σε αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον, προκειμένου όπως ισχυρίζονται να επιτραπεί στα άτομα της λίστας, η είσοδος στην εξωτερική περίμετρο του αεροδρομίου της Καμπούλ και να επιταχυνθεί η απομάκρυνσή τους από τη χώρα.

Από την πτώση της Καμπούλ στα μέσα Αυγούστου, περίπου 100.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το Αφγανιστάν. Οι περισσότεροι από αυτούς, έπρεπε να περάσουν από αρκετά σημεία ελέγχου των Ταλιμπάν.

Ωστόσο, η απόφαση να δοθούν συγκεκριμένα ονόματα στους Ταλιμπάν, οι οποίοι έχουν ένα ιστορικό αιματηρών δολοφονιών Αφγανών που συνεργάστηκαν με τις ΗΠΑ, αλλά και άλλες συμμαχικές δυνάμεις στη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν, έχει προκαλέσει οργή τόσο σε μέλη του Κογκρέσου, όσο και σε αξιωματικούς των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Βασικά, έβαλαν όλους αυτούς τους Αφγανούς σε μία λίστα θανάτου”, δήλωσε ένας αξιωματούχος από τον τομέα της άμυνας, ο οποίος, όπως και άλλοι αξιωματούχοι, μίλησε ανώνυμα. “Είναι απαίσιο και σοκαριστικό και σε κάνει να αισθάνεσαι ανήθικος”.

Πηγή: Politico

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα