ΑΘΗΝΑ
15:06
|
19.04.2024
«Απερίφραστα καταδικάζει» η Κίνα την επίθεση που διαπράχθηκε χθες κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Απερίφραστα καταδικάζει» η Κίνα την επίθεση που διαπράχθηκε χθες κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με το Πεκίνο να σημειώνει ότι έχει συγκλονιστεί από το λουτρό αίματος για το οποίο ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.

«Η Κίνα έχει συγκλονιστεί από τις εκρήξεις αυτές και τις καταδικάζει απερίφραστα», δήλωσε συγκεκριμένα σε δημοσιογράφους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, Τσάο Λιζιάν.

Η επίθεση αυτή «δείχνει ότι η κατάσταση της ασφάλειας στο Αφγανιστάν παραμένει περίπλοκη και σοβαρή», πρόσθεσε και κάλεσε «τις εμπλεκόμενες πλευρές να λάβουν μέτρα (…) για να εγγυηθούν την ασφάλεια του αφγανικού λαού και των ξένων πολιτών».

Υπενθυμίζεται πως στη χθεσινή διπλή βομβιστική επίθεση, της οποίας την ευθύνη ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, έχασαν τη ζωή τους συνολικά 103 άνθρωποι, ανάμεσά τους και τουλάχιστον 13 Αμερικανοί πεζοναύτες, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 150. Οι Ταλιμπάν από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν δέκα μαχητές τους ανάμεσα στα θύματα, ενώ άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό αυτό στους 28.

Η Κίνα, η οποία επαναπάτρισε από το Αφγανιστάν 210 πολίτες της τον περασμένο μήνα, είχε και πάλι καλέσει στα μέσα Αυγούστου τους Ταλιμπάν να εγγυηθούν την ασφάλεια αυτών που παρέμεναν εκεί.

Τα σύνορα της Κίνας με το Αφγανιστάν εκτείνονται σε 76 χιλιόμετρα και η χώρα αυτή είναι μια από τις πολύ λίγες που διατήρησαν ανοιχτή την πρεσβεία τους στην Καμπούλ παρά τους κινδύνους όσον αφορά την ασφάλεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση

Κόκκαλης: «Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη;»

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα