ΑΘΗΝΑ
17:12
|
12.05.2024
"Αντίδωρο" για τη συμπλήρωση δέκα ετών στο "πηδάλιο" του τεχνολογικού κολοσσού της Apple αλλά και την συμβολή του στην εκτόξευση της μετοχής της εταιρείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, έλαβε μπόνους-μαμούθ αξίας 750 εκατομμυρίων δολαρίων, ως “αντίδωρο” για τη συμπλήρωση δέκα ετών στο “πηδάλιο” του τεχνολογικού κολοσσού της Apple αλλά και την συμβολή του στην εκτόξευση της μετοχής της εταιρείας.

Ο Κιμ Κουκ έλαβε πέντε εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας, τι οποίες πούλησε στη συνέχεια κομίζοντας το αστρονομικό ποσό των 638 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε η Apple στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).


Οι μετοχές φέρεται να ήταν μέρος μιας συμφωνίας που πέτυχε όταν ανέλαβε τη θέση του CEO, διαδεχόμενος το συνιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς. Οι μετοχές αυτές αποτελούν το τελευταίο μέρος του “χρυσού” πακέτου της αμοιβής του.


Το ύψος του μπόνους εξαρτάται από την πορεία που έχουν οι μετοχές της Apple σε σύγκριση με άλλες εταιρείες στον δείκτη μετοχών S&P 500.

Σύμφωνα με την κατάθεση της Apple στον SEC, οι μετοχές της εταιρείας είχαν αυξηθεί κατά 191,83% τα τελευταία τρία χρόνια και ως εκ τούτου ο Τιμ Κουκ άξιζε το “χρυσοφόρο” μπόνους.


Η τιμή της μετοχής της Apple αυξήθηκε κατά 1.200% από τότε που ο Κουκ έγινε διευθύνων σύμβουλος της Apple στις 24 Αυγούστου 2011, σημείωσε η εταιρεία.


Το 2015, ο Κουκ είπε ότι θα δώριζε ολόκληρη την περιουσία του πριν πεθάνει, ενώ μέχρι στιγμής έχει δωρίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 


Αυτή τη στιγμή έχει καθαρή περιουσία περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη Δισεκατομμυριούχων του πρακτορείου Bloomberg. 


Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το iPhone, το iPad και το MacBook έχει πλέον αποτίμηση στην αγορά που αγγίζει τα 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: BBC 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπελγκόροντ: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (upd.)

Παιδιά σκοτώθηκαν από πτώση βόμβας κοντά σε νοσοκομείο του Σουδάν

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Ινδονησία – 28 νεκροί, 4 αγνοούμενοι

Οι πλημμύρες στο Αφγανιστάν κατέστρεψαν χωριά – 315 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα