ΑΘΗΝΑ
03:32
|
19.04.2024
Άγνωστο παραμένει το τι έχει συμβεί με τους 58 Κούρδους πρόσφυγες που τα ξημερώματα του Σαββάτου αποβιβάστηκαν στις ακτές των Κυθήρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άγνωστο παραμένει το τι έχει συμβεί με τους 58 Κούρδους πρόσφυγες –εκ των οποίων 43 άτομα είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι– που τα ξημερώματα του Σαββάτου (28/8) αποβιβάστηκαν στις ακτές των Κυθήρων, στην περιοχή Αβλέμονας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές παραδέχονται την ύπαρξη των προσφύγων στο νησί, αλλά παραπέμπουν για τα περαιτέρω στο Λιμενικό Σώμα, παρόλο που οι πρόσφυγες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να ζητήσουν άσυλο. 

Από την πλευρά του, το Λιμενικό –σύμφωνα με πληροφορίες– αναφέρει ότι η υπόθεση ερευνάται, χωρίς να δίνει περαιτέρω στοιχεία ούτε διευκρινήσεις για το τι ακριβώς ερευνά.  

Όπως δείχνει οπτικό υλικό που έχει στη διάθεσή της η «Εφημερίδα των Συντακτών», νωρίτερα η ομάδα των προσφύγων κρατούνταν αποκλεισμένη πίσω από το νεκροταφείο του Αβλέμονα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η περιοχή ήταν καλά φρουρούμενη από άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού. 

Προηγουμένως, το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι με email προς όλες τις συναρμόδιες αρχές ενημέρωσε ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου αποβιβάστηκαν οι 58 Κούρδοι και ζήτησε την άμεση υπαγωγή τους στις διαδικασίες ασύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρόσφυγες χωρίστηκαν στην ακτή σε δύο ομάδες, ενώ σκάφος του Λιμενικού έσπευσε στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, κοντά στο Διακόφτι.

Επίσης, νωρίτερα, σε επικοινωνία που είχε ο ιστότοπος kythera.news με το αστυνομικό τμήμα Κυθήρων, οι αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι δύο σκάφη του λιμενικού επιχειρούσαν στις ακτές και ότι στην περιοχή βρισκόταν ο διοικητής της Αστυνομίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα