ΑΘΗΝΑ
03:30
|
08.07.2026
Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν στόχους της Χαμάς στη Γάζα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ισραηλινή αεροπορία βομάρδισε κατά τη διάρκεια της νύχτας στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, “μαχητικά αεροσκάφη έφεραν εις πέρας επίθεση σε στρατόπεδο εκπαίδευσης της Χαμάς, το οποίο χρησιμοποιείται και ως εργοστάσιο όπλων”. Παράλληλα, έγινε επίθεση σε υπόγεια σήραγγα κοντά στο στρατόπεδο προσφύγων της Τζαμπάλια.

Δεν υπάρχουν ως τώρα αναφορές για θύματα.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν μετά από διαδηλώσεις Παλαιστινίων κατά μήκος της συνοριακής γραμμής, οι οποίες και αντιμετωπίστηκαν επί τούτου «με τη χρήση μέσων καταστολής διαδηλώσεων», σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Οι Παλαιστινιακές οργανώσεις είχαν ανακοινώσει το Σάββατο πως θα ξαναρχίσουν διαδηλώσεις στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, με στόχο την άρση των καταστροφικών περιορισμών που εφαρμόζονται κατά της παλαιστινιακής πόλης από το ισραηλινό κράτος.

ΠΗΓΗ: Haaretz

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα