ΑΘΗΝΑ
10:34
|
27.01.2022
Οι ηθικοί αυτουργοί, για το «διαρκές έγκλημα των πυρκαγιών», πρέπει να αναζητηθούν στη διαχρονική πολιτική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ηθικοί αυτουργοί, για το «διαρκές έγκλημα των πυρκαγιών», πρέπει να αναζητηθούν στη διαχρονική πολιτική που ακολουθεί και εφαρμόζει τόσο η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα», καταλογίζοντας μεταξύ άλλων απουσία πρόληψης και εγκατάλειψη των δασών.

Αναφερόμενος στον πρόσφατο νόμο του υπουργείου Εργασίας για τις απεργίες που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι το κίνημα πρέπει να απαντήσει με όλα τα όπλα και τα μέσα που διαθέτει και άλλα που θα σκεφτεί με την ευρηματικότητα που θα διασφαλίσει η συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων στα σωματεία. Τόνισε ότι η συμβολή του ΚΚΕ, στον αγώνα κατά του «αντεργατικού τερατουργήματος» είναι να διαμορφώσει ένα αγωνιστικό μέτωπο με τους εργαζόμενους και τα σωματεία, ώστε ο νόμος να αχρηστευτεί στην πράξη.

Για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ο Νίκος Σοφιανός, ξεκαθάρισε ότι η ανάγκη καθολικού εμβολιασμού, ενημέρωσης του λαού και θωράκισης της δημόσιας υγείας, αντιστρέφεται και μετατρέπεται σε επιχείρηση συγκάλυψης των τεράστιων κυβερνητικών ευθυνών, για την υπονόμευση της προσπάθειας εμβολιασμού, αλλά και την κατάσταση που βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας συνεπικουρούμενη και από διάφορες αντιεπιστημονικές, σκοταδιστικές θεωρίες.

Επισήμανε, επίσης, ότι με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την Τράπεζα Θεμάτων, πάνω από 18.000 λιγότεροι  πέρασαν στα πανεπιστήμια οι οποίοι γίνονται εν δυνάμει πελάτες της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

«Το ΚΚΕ δεν θα γίνει κολυμπήθρα του Σιλωάμ, για τις κυβερνητικές ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τις ευθύνες που έχει και σαν αξιωματική αντιπολίτευση», ξεκαθάρισε ο Νίκος Σοφιανός, απαντώντας σε ερώτηση για την «πρόσκληση σε συζήτηση» που απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολωνία: Μία ακόμη γυναίκα πεθαίνει λόγω άρνησης των ιατρών να της κάνουν έκτρωση

Ένας προφήτης στο στρατόπεδο

Το καταλανικό κοινοβούλιο «αμνηστεύει» τις γυναίκες που εκτελέστηκαν στο κυνήγι μαγισσών

Μέξικο: Ένοχοι οι καρδινάλιοι που προσπάθησαν να επηρεάσουν τις εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα