ΑΘΗΝΑ
19:53
|
24.04.2024
Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της πόλης Σάουθ Λέικ Τάχο. Χιλιάδες άνθρωποι καλούνται να εγκαταλείψουν άμεσα τις εστίες λόγω πυρκαγιάς με ίδια μέσα...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντολή εκκένωσης της καλιφορνέζικης πόλης Σάουθ Λέικ Τάχο (Tahoe) που φιλοξενεί μεγάλη δασική έκταση έδωσαν απόψε οι τοπικές αρχές καθώς στην περιοχή μαίνονται ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, που είναι γνωστές ως φωτιά Caldor.

Την εντολή έδωσε το αστυνομικό τμήμα της πόλης για προληπτικούς λόγους ώστε να αποφευχθεί πιθανός εγκλωβισμός κατοίκων στα ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα.

Ωστόσο η εντολή εκκένωσης δίχως σωστή οργάνωση δημιούργησε πανικό προκαλώντας κομφούζιο και ανάσχεση της κίνησης χιλιάδων οχημάτων σε νευραλγική οδική αρτηρία της πόλης.

Η εντολή υποχρεωτικής απομάκρυνσης των κατοίκων της πόλης Σάουθ Λέικ Τάχο δόθηκε μετά την ραγδαία επιδείνωση των πύρινων μετώπων που γιγαντώνονται ανεξέλεγκτα εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν τις τελευταίες μέρες στην ευρύτερη περιοχή.

Εδώ και μέρες η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά Caldor έχει μετατρέψει σε πύρινη κόλαση και κρανίου τόπο τεράστιες δασικές εκτάσεις, σπάνιας ομορφιάς, μετατέποντας σε στάχτη ολόκληρα δάση κοντά στην μεγαλύτερη αλπική λίμνη της Βόρειας Αμερικής, Τάχο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.897 μέτρων, στα διοικητικά όρια των πολιτειών Καλιφόρνια και Νεβάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα