ΑΘΗΝΑ
01:55
|
24.09.2021
Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της πόλης Σάουθ Λέικ Τάχο. Χιλιάδες άνθρωποι καλούνται να εγκαταλείψουν άμεσα τις εστίες λόγω πυρκαγιάς με ίδια μέσα...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντολή εκκένωσης της καλιφορνέζικης πόλης Σάουθ Λέικ Τάχο (Tahoe) που φιλοξενεί μεγάλη δασική έκταση έδωσαν απόψε οι τοπικές αρχές καθώς στην περιοχή μαίνονται ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, που είναι γνωστές ως φωτιά Caldor.

Την εντολή έδωσε το αστυνομικό τμήμα της πόλης για προληπτικούς λόγους ώστε να αποφευχθεί πιθανός εγκλωβισμός κατοίκων στα ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα.

Ωστόσο η εντολή εκκένωσης δίχως σωστή οργάνωση δημιούργησε πανικό προκαλώντας κομφούζιο και ανάσχεση της κίνησης χιλιάδων οχημάτων σε νευραλγική οδική αρτηρία της πόλης.

Η εντολή υποχρεωτικής απομάκρυνσης των κατοίκων της πόλης Σάουθ Λέικ Τάχο δόθηκε μετά την ραγδαία επιδείνωση των πύρινων μετώπων που γιγαντώνονται ανεξέλεγκτα εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν τις τελευταίες μέρες στην ευρύτερη περιοχή.

Εδώ και μέρες η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά Caldor έχει μετατρέψει σε πύρινη κόλαση και κρανίου τόπο τεράστιες δασικές εκτάσεις, σπάνιας ομορφιάς, μετατέποντας σε στάχτη ολόκληρα δάση κοντά στην μεγαλύτερη αλπική λίμνη της Βόρειας Αμερικής, Τάχο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.897 μέτρων, στα διοικητικά όρια των πολιτειών Καλιφόρνια και Νεβάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καταστολή, αστυνομική βία με τραυματίες στην Τήνο που λέει “όχι” στις ανεμογεννήτριες

Νέο πιλοτικό πρόγραμμα στη Χίο για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

Ο Μπέζος δεσμεύει $1 δισ. για το κλίμα, καθώς η Amazon καταστρέφει τον πλανήτη

Καιρός: Σύντομη κακοκαιρία με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα