ΑΘΗΝΑ
22:58
|
18.05.2024
Το 64% των ερωτηθέντων αξιολόγησε αρνητικά και σχετικά αρνητικά τη συνολική διαχείριση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 8 ποσοστιαίες μονάδες μειώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι καταιγιστικές εξελίξεις του καλοκαιριού με κυρίαρχες τις δραματικές επιπτώσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Εύβοια, Αττική και Πελοπόννησο δείχνουν να απομακρύνουν ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων από την Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δημοσκόπηση που διενέργησε η εταιρία Prorata για λογαριασμό της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας ieidiseis.gr καταγράφει μείωση της δημοτικότητας της ΝΔ κατά 1,5 μονάδα (33% έναντι 34,5% τον Ιούλιο του 2021). Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει μισή μονάδα (25% από 24,5%),το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει 6,5% (έναντι 7%), το ΚΚΕ 4,5% (έναντι 4%), η Ελληνική Λύση 3,5% (έναντι 3%) και το ΜέΡΑ25 στο 2% (έναντι 2,5%).

Γράφημα Prorata

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και άλλα στοιχεία-συμπεράσματα της δημοσκόπησης.

Για παράδειγμα, το 64% των ερωτηθέντων αξιολόγησε αρνητικά και σχετικά αρνητικά τη συνολική διαχείριση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Από αυτούς που αξιολογούν αρνητικά τη διαχείριση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση, το 71% είναι μεταξύ των ηλικιών 17-34 ετών και το 67% εκείνων που αξιολογούν σχετικά αρνητικά είναι άτομα ηλικίας μεταξύ 35 έως 54 ετών.

Θετικά και σχεδόν θετικά την αξιολόγησε το 35% των ερωτηθέντων.

Γράφημα Prorata

Τέλος, το 47% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προς τους πυρόπληκτους όχι ιδιαίτερα ή καθόλου ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Το 37% τα χαρακτηρίζει πολύ και αρκετά ικανοποιητικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα