ΑΘΗΝΑ
13:18
|
04.05.2024
Η πρώτη σχολική χρονιά εν μέσω πανδημίας στηρίχθηκε στην τήρηση των μέτρων προστασίας, η δεύτερη έχει να κάνει με την μετάλλαξη Δέλτα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων ηλικίας από 12 έως 17 ετών συνέστησε το απόγευμα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος κατά της πανδημίας covid-19.

Όπως τόνισε στα πέντε κρούσματα, το ένα άφορά παιδί επισημαίνοντας πως αυτό αφορά μία κατάσταση με κλειστά σχολεία. Πρόσθεσε ότι τα εμβόλια σε παιδιά και εφήβους είναι ασφαλή και με σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες. Αναφέρθηκε δε και στις ψυχολογικές επιπτώσεις των παιδιών και την επιβάρυνση στην υγεία τους που έχουν οι καραντίνες στα παιδιά.

Ίσως ο εμβολιασμός των παιδιών να παρακινήσει και μεγαλύτερα άτομα να εμβολιαστούν ανέφερε, τονίζοντας: Η πρώτη σχολική χρονιά εν μέσω πανδημίας στηρίχθηκε στην τήρηση των μέτρων προστασίας, η δεύτερη έχει να κάνει με την μετάλλαξη Δέλτα.

Αναφερόμενη στο ζήτημα μίας προτεινόμενης τρίτης δόσης του εμβολίου ειδικά για άτομα σε ανοσοκαταστολή ή άνω των 60 ετών, ανέφερε ότι η απόφαση θα ληφθεί αφού εξεταστούν όλα τα δεδομένα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Ένας θάνατος από covid και αύξηση κρουσμάτων γρίπης άνω του 10%

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα