ΑΘΗΝΑ
20:14
|
04.05.2024
Αιχμές για τις καθυστερήσεις Τσιτσιπά. "Δεν παραβίασα κανέναν κανονισμό", λέει ο Τσιτσιπάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αιχμές κατά του Στέφανου Τσιτσιπά εκτόξευσε μετά την ήττα του ο Άντι Μάρεϊ, εξαιτίας των δύο διακοπών που υπήρξαν στον μεταξύ τους αγώνα στο US Open με υπαιτιότητα του Έλληνα τενίστα.

Ο Σκωτσέζος ξέσπασε, τονίζοντας πως έχασε τον σεβασμό του για το Νο.3 του κόσμου, ο οποίος με τη σειρά του υποστηρίζει πως δεν παραβίασε κανέναν κανονισμό.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Μάρεϊ ήταν εμφανώς εκνευρισμένος και ισχυρίστηκε ότι ο Τσιτσιπάς χάλασε τον ρυθμό του αγώνα ζητώντας αυτές τις δύοδιακοπές: “Είναι απογοητευτικό, επειδή αισθάνομαι ότι επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα. Δεν λέω απαραίτητα ότι θα νικούσα, αλλά αυτές οι διακοπές επηρέασαν το τι γινόταν στο κορτ, είπε ο Άντι Μάρεϊ.

Αν και παραδέχτηκε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς “είναι σπουδαίος παίκτης” και ότι “παίζει εξαιρετικά”, τόνισε ότι πλέον έχει χάσει τον σεβασμό του για αυτόν. “Πιστεύετε ότι αυτό είναι φυσιολογικό; Νομίζετε ότι είναι εντάξει; Νομίζω ότι αυτά είναι βλακείες και το ξέρει καλά. Δεν ήθελα να μιλήσω στην συνέντευξη τύπου γιατί θα φαινόταν ότι απλώς ήθελα να του επιτεθώ. Είναι ενοχλητικό για εμένα, γιατί φαίνεται σαν να μην ξέρω να χάνω. Θα έκανα όμως το ίδιο ακόμα και αν νικούσα” διαβεβαίωσε.

Νομίζω πήρε ιατρικό τάιμ-άουτ μετά το τέλος του τρίτου σετ, το οποίο είχα κερδίσει. Και στο τέταρτο σετ όταν ήμουν στο 0-30 ενώ σέρβιρε. Δεν θεωρώ ότι ήταν σύμπτωση. Δεν πιστεύω ότι το πόδι του τον ενοχλούσε τόσο πολύ, επειδή έπαιξε 2.5 ώρες ακόμα μετά από αυτό. Κινείτο μία χαρά. Το θέμα είναι ότι δεν γίνεται η διακοπή να είναι τόσο μεγάλη σε βαθμό που θα επηρεάσει σωματικά τους αθλητές. Παίζεις ένα σκληρό παιχνίδι και ξαφνικά σταματάς για 7-8 λεπτά, κάτι που σε κάνει να ‘κρυώσεις’. Μπορείς να ετοιμαστείς πνευματικά όσο θέλεις, αλλά σε επηρεάζει σωματικά όταν υπάρχει μία τόσο μεγάλη διακοπή και μάλιστα δύο φορές στον ίδιο αγώνα“.

Τσιτσιπάς: “Δεν παραβίασα τον κανονισμό”

Αν θέλει κάτι να μου πει, πρέπει να μιλήσουμε οι δυο μας και να καταλάβουμε τι πήγε λάθος“, δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς αφότου ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του Μάρεϊ.

Δε νομίζω ότι παραβίασα κανέναν κανονισμό. Είναι σίγουρα κάτι για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε. Δεν ξέρω πώς νιώθει ο αντίπαλός μου όταν είμαι εκεί και παίζω ένα ματς. Και δεν είναι η προτεραιότητά μου. Εφόσον ακολουθώ τους κανόνες, αυτό που λέει η ATP, τα υπόλοιπα είναι εντάξει. Δεν έχω τίποτα εναντίον του, απολύτως τίποτα“, πρόσθεσε.

Είναι ξεκάθαρο ότι πήρα μαζί τα ρούχα μου. Τόσο χρόνο μου παίρνει να αλλάξω τα ρούχα και να μπω στο γήπεδο. Δεν ξέρω αν υπάρχει κανόνας για αυτό. Ξέρω, όμως, ότι μπορείς να πάρεις δύο toilet breaks στα πέντε σετ και ένα στα τρία. Το έχω ακολουθήσει αυτό μέχρι τώρα, ποτέ δεν έχω παραβιάσει κανονισμό, δεν βλέπω γιατί να υπάρχει πρόβλημα είπε σχετικά με την αργοπορία του στο toilet break.

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη με 3-2 σετ έναντι του Άντι Μάρεϊ και μαζί το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του US Open. Η συγκλονιστική αναμέτρηση στο Arthur Ashe ολοκληρώθηκε μετά από 4 ώρες και 48 λεπτά.

Ο Μάρεϊ ήταν ιδιαίτερα νευρικός στις αρχές του 5ου set, μετά το toilet break του Τσιτσιπά στο διάλειμμα ενδιάμεσα του 4ου και του 5ου.

Παραπονέθηκε αρκετές φορές στον supervisor της αναμέτρησης, πως ο Έλληνας πρωταθλητής άργησε πάρα πολύ πριν επιστρέψει στο court ενώ στο τέλος, η χειραψία των δυο ανδρών στο φιλέ, ήταν πολύ πιο χλιαρή απ’ όσο είθισται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα