ΑΘΗΝΑ
09:51
|
13.06.2026
«Η ΕΕ είναι σε θέση να αποφύγει μια ανθρωπιστική και μεταναστευτική κρίση και απειλές για την ασφάλειά της», δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η ΕΕ είναι σε θέση να αποφύγει μια ανθρωπιστική και μεταναστευτική κρίση και απειλές για την ασφάλειά της», δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, προσερχόμενη σήμερα στο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τη Σουηδή Επίτροπο, η ΕΕ πρέπει να δράσει τώρα και να μην περιμένει μέχρι να φτάσει ένα μεγάλο κύμα ανθρώπων στα εξωτερικά σύνορά της. «Πρέπει να δράσουμε τώρα για να στηρίξουμε το λαό του Αφγανιστάν στις γειτονικές χώρες και να συνεργαστούμε με διεθνείς οργανισμούς», ανέφερε, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να στηριχθούν κυρίως κορίτσια και γυναίκες για να φύγουν από τη χώρα.

«Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να εργαστούμε σε παγκόσμια κλίμακα», πρόσθεσε η Ίλβα Γιόχανσον και τόνισε ότι όσοι έχουν ανάγκη από προστασία, όσοι απειλούνται άμεσα, θα πρέπει να επανεγκατασταθούν με ασφάλεια σε άλλες χώρες.

Η ίδια ανέφερε, τέλος, ότι το Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ αναμένεται να καταλήξει σήμερα σε μία κοινή δήλωση για το Αφγανιστάν, σημειώνοντας ότι όλοι θέλουν να αποφύγουν μια κατάσταση σαν αυτή που ζήσαμε το 2015.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλβανών Μεταναστών/στριών και Αλληλέγγυων σε νέα κινητοποίηση

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα Σάββατο 13 Ιουνίου

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και τοπικές καταιγίδες

Μεξικό: Η Αγιούσο και ο «εκπολιτιστής» των βαρβάρων ινδιάνων «κονκισταδόρ» Ερνάν Κορτές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα