ΑΘΗΝΑ
12:50
|
26.04.2024
Η πετρελαιοκηλίδα κατευθύνεται προς τις ακτές της Καρπασίας και Αποστόλου Ανδρέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τεράστια διαρροή πετρελαίου σημειώθηκε στη Συρία και η πετρελαιοκηλίδα της κατευθύνεται προς τις ανατολικές ακτές της Κύπρου απειλώντας τις ακτές της Καρπασίας και του Αποστόλου Ανδρέα.

Η διαρροή ξεκίνησε στις 23 Αυγούστου και συνεχιζόταν τουλάχιστον μέχρι τις 27 Αυγούστου. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή καθώς πρόκειται για μεγάλων διαστάσεων διαρροή (1000 Km2 πετρελαίου).

Η πετρελαιοκηλίδα αναμένεται να επηρεάσει τις κυπριακές ακτές, σήμερα Τρίτη ή νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με φωτογραφίες από δορυφόρο η πετρελαιοκηλίδα βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας. Όπως αναφέρει ο “Πολίτης Κύπρου”, αναμένεται ότι θα επηρεαστεί πρώτα το Ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα. 

Το Τμήμα Αλιείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, ότι παρακολουθεί την κατάσταση και ότι, με βάση το Εθνικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή, συνήλθε η Ομάδα Αντίδρασης για αξιολόγηση όλων των δεδομένων και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων. 

Ήδη, όπως αναφέρεται, έγιναν όλες οι ενέργειες για ενημέρωση του κατοχικού καθεστώτος και η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί και να παρέχει βοήθεια εφόσον της ζητηθεί.

Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας παρατηρήθηκε μεγάλη διαρροή πετρελαίου σε δεξαμενή καυσίμων από εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην πόλη Baniyas. Η δεξαμενή είχε γεμίσει με 15000 τόνους καυσίμων όταν παρουσίασε ρωγμές.

Την περασμένη Τετάρτη η πετρελαιοκηλίδα κάλυπτε μια επιφάνεια 25.5 τετραγονικών χιλιομέτρων, ενώ τη Δευτέρα, σύμφωνα με το kitasweather, εκτιμήθηκε στα 1000km2.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα