ΑΘΗΝΑ
01:46
|
08.09.2024
Μπλόκο στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς από τον διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Κανονικά στη δουλειά τους οι ανεμβολίαστοι στο Γεννηματάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ειδικό πορτοκάλι καρτελάκι εισέρχονται από σήμερα το πρωί οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, προκειμένουν να ξεχωρίζουν από τους ανεμβολίαστους συναδέλφους τους, που υποχρεούνται από σήμερα σε αναστολή εργασίας.

Την “εντολή” έδωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του προς τους εργαζομένους τους καλεί να εισέρχονται στο νοσοκομείο μόνο από τρία σημεία και μετά από την επίδειξη της σχετικής κάρτας που αποδεικνύει ότι είναι εμβολιασμένοι.

Έτσι, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι επιχείρησαν να εισέλθουν από την πύλη του νοσοκομείου και ενώ τους απαγορεύτηκε αρχικά η είσοδος, εν συνεχεία τους επετράπη να μπουν χωρίς να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Σημειώνεται ότι στο ΑΧΕΠΑ, μέχρι χθες οι ανεμβολίαστοι ανέρχονταν στους 120.

“Σήμερα βλέπετε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση με συναδέλφους που ήταν στην πρώτη γραμμή να μην τους αφήνουν να μπουν μέσα επειδή είναι αν εμβολίαστοι. Εμείς ως υγειονομικό κίνημα είμαστε υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε την υποχρεωτικότητα, δεν μπορούμε να δεχτούμε συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους” ανέφερε η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζόμενων και μέλος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Μπάμπης Κοροξενός, μιλώντας στην “Εφ.Συν.”, χαρακτήριζε “ανήθικο αυτό που γίνεται με τον εκβιασμό απώλειας εργασίας καθώς οι περισσότεροι από αυτούς που δέχθηκαν να εμβολιαστούν το έκαναν αποκλειστικά και μόνο για το ψωμί των οικογενειών τους”.

Στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κατήγγειλε ότι ανεμβολιαστοι εργαζόμενοι έπιασαν κανονικά δουλειά, λέγοντας ότι κάποιους τους πήραν και τηλέφωνο από χθες το βράδυ οι προϊστάμενοι των τμημάτων για να προσέλθουν στην εργασία τους, καθώς δεν… βγαίνει το πρόγραμμα!

“Δεν υπάρχει αναστολή, στα προγράμματα εμφανίζονται τα ονόματα των ανεμβολίαστων εργαζομένων. Ο Διοικητής μας είπε ότι όσοι δεν είναι εμβολιασμενοι δεν θα δουλέψουν, θα πάρουν ένα χαρτί από το τμήμα προσωπικού, όμως ούτε αυτοί ξέρουν κάτι”, δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο “Γεννηματάς”.

Στο “Γεννηματάς” δεν έχουν εμβολιαστεί περίπου 60-70 εργαζόμενοΙ.

Στο “Ιπποκράτειο” Θεσσαλονίκης επιμένουν να μην εμβολιάζονται περίπου 100 άτομα (10 γιατροί, 20- 30 διοικητικοί και τεχνικοί).

Στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο χθες είχαν μείνει περίπου 60 ανεμβολίαστοι.

Στο Νοσοκομείο Παπανικολάου υπολογίζεται ότι περίπου το 10% αρνούνται να εμβολιαστούν αν και από τους 630 αρνητές των αρχών Αυγούστου ο αριθμός τους έπεσε χθες στα 240 περίπου άτομα.

Η ίδια εικόνα φαίνεται να ισχύει και στα άλλα νοσοκομεία, όπως και αυτά της περιφέρειας, χαρακτηριστικά στο “Μαμάτσειο” Κοζάνης από τους 90 περίπου μη εμβολιασμένους, δέχτηκαν να εμβολιαστούν περίπου 30.

Σημειώνεται ότι από σήμερα 1 Σεπτεμβρίου ενεργοποιείται και η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν την στιγμή που οι υγειονομικοί κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους, προχωρώντας σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις από το πρωί της Τετάρτης, έξω από τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας.

Επιπλέον, την Πέμπτη το πρωί προγραμματίζουν στάση εργασίας (10 π.μ.-3 μ.μ.), στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν και συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, στις κατά τόπους Υ.ΠΕ. και σε πύλες των νοσοκομείων στην υπόλοιπη χώρα.

Από τις 7 το πρωί οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου περίπου 200 εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, δίνεται δεκαπενθήμερη παράταση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών που εργάζονται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, ανέφερε στο MEGA ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα