ΑΘΗΝΑ
19:06
|
25.04.2024
Η φωτογραφία που αναδείχθηκε πρώτη σε διαγωνισμό. Αναφέρεται στην απειλή που θέτει το τείχος του Τραμπ στη βιοποικιλότητα της περιοχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η φωτογραφία ενός πουλιού μπροστά στο τείχος που ανήγειρε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό αναδείχθηκε πρώτη σε έναν από τους πιο σημαντικούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς της χρονιάς. Ο Μεξικανός φωτογράφος Αλεχάντρο Πριέτο, νικητής του βραβείου “Bird Photographer of the Year”, δήλωσε ότι θέλησε να αναδείξει τους κινδύνους που θέτει το τείχος του Τραμπ στη βιοποικιλότητα της περιοχής. Η φωτογραφία αναδείχθηκε πρώτη ανάμεσα σε 22.000 υποψηφιότητες.

Τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού είναι ένα ευάλωτο οικοσύστημα με τακτικές μεταναστεύσεις ζώων και πτηνών που κινούνται βόρεια και νότια στην αμερικανική ήπειρο. Σε αυτήν την περιοχή, πολλά είδη πρέπει να περάσουν τα σύνορα για να ζευγαρώσουν με τα “γενετικά” ξαδέλφια τους, όπως το απειλούμενο με εξαφάνιση τζάγκουαρ της Βόρειας Αμερικής ή η μαύρη αρκούδα, η οποία εισήχθη ξανά στο Τέξας τη δεκαετία του 1990.

“Το συνοριακό τείχος διασχίζει ερήμους, βουνά ακόμη και μαγκρόβια δάση. Δεν είναι απλώς μια έρημος, στην πραγματικότητα είναι μια περιοχή υψηλής βιοποικιλότητας με περισσότερα από 1.500 είδη ζώων και φυτών που απειλούνται από το τείχος”, δήλωσε ο Αλεχάντρο Πριέτο. “Έχω παρακολουθήσει πολλά διαφορετικά ζώα να φτάνουν στο τείχος και να γυρίζουν πίσω”, πρόσθεσε.

Ο Μεξικανός φωτογράφος κατέγραφε και παρακολουθούσε την άγρια ζωή στα σύνορα για περισσότερο από ένα χρόνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είπε ότι αντιμετώπισε συχνές παρενοχλήσεις από τους συνοριοφύλακες και τα καρτέλ ναρκωτικών.

Φωτογραφίες που διακρίθηκαν σε άλλες κατηγορίες

Κατηγορία: Πτηνά και περιβάλλον
Κατηγορία: Συμπεριφορά πτηνών
Κατηγορία: Πουλιά εν πτήσει
Κατηγορία: Αστικά πουλιά

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του Λαλαούνη ζητά ο εισαγγελέας

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα