ΑΘΗΝΑ
06:53
|
27.05.2024
Ο Γιαίρ Λαπίντ αποδοκίμασε το σχέδιο των ΗΠΑ για επαναλειτουργία του προξενείου σαν αιτία αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Κακή ιδέα” που μπορεί να αποσταθεροποιήσει τη νέα ισραηλινή κυβέρνηση χαρακτήρισε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιαίρ Λαπίντ, το σχέδιο των ΗΠΑ για επαναλειτουργία του προξενείου τους στην Ιερουσαλήμ για τους Παλαιστίνιους.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα ο Ισραηλινός αξιωματούχος υποστήριξε πως πρόκειται για “κακή ιδέα” επειδή η “Ιερουσαλήμ είναι η κυρίαρχη πρωτεύουσα του Ισραήλ και μόνον” και συνεπώς δεν μπορεί να είναι παράλληλα πρωτεύουσα άλλου κράτους. Και συνέχισε:

“Γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει έναν διαφορετικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το ζήτημα, όμως από την στιγμή που αφορά το Ισραήλ,, είμαστε βέβαιο πως μας ακούν πολύ προσεκτικά”. Σημείωσε δε πως ο ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής της λύσης δύο κρατών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων προσθέτοντας πως “θα πρέπει να παραδεχθούμε πως αυτό δεν είναι εφικτό στην παρούσα κατάσταση”.

Νωρίτερα σήμερα ο Ουάσιλ Αμπού Γιουσέφ που είναι ανώτερο στέλεχος του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς δήλωσε πως ήταν αναμενόμενη η στάση της ισραηλινής κυβέρνησης επειδή προσπαθούν να διατηρήσουν το υπάρχον στάτους κβο και να μπλοκάρουν την εξεύρεση οιασδήποτε πολιτικής λύσης.

Wasel Abu-Youssef | The Times of Israel

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε κλείσει το αμερικανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ εκβιάζοντας και με αυτόν τον τρόπο την Παλαιστινιακή Αρχή να δεχθεί το σχέδιό του για τη λεγόμενη “συμφωνία του αιώνα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Ζελένσκι προσκαλεί προσωπικά Μπάιντεν και Σι στη σύνοδο κορυφής της Ελβετίας

Στις Βρυξέλλες ο Γεραπετρίτης για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Ο Τραμπ και η θερμοκρασία του πλανήτη

Διήμερη επίσκεψη στην Παλαιστίνη πραγματοποιεί ο Κασσελάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα