ΑΘΗΝΑ
01:23
|
27.04.2024
Επισημαίνοινται ως παραδείγματα προς αποφυγή οι επιπολαιότητες και τα σφάλματα των κυβερνήσεων Νετανιάχου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις αδυναμίες,τα σφάλματα και τις επιπολαιότητες των δύο τελευταίων κυβερνήσεων του Ισραηλινού πρώην πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της πανδημίας από την αρχή εκδήλωσής της στο Ισραήλ καταγράφει έκθεση ελεγκτών του Συνηγόρου του Πολίτη,Ματανγιάχου Ένγκλμαν.

Ειδικότερα, ο Ισραηλινός Συνήγορος του Πολίτη καταλόγισε στις προηγούμενες δύο κυβερνήσεις Νετανιάχου έλλειψη σωστής προετοιμασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης, περιθωριοποίηση των ειδικών επιστημόνων, ασυνάρτητες αποφάσεις και σπασμωδικά μέτρα, αδυναμία αξιοποίησης των λαθών ώστε να διορθωθούν με πρακτικά βήματα, ασυμφωνίες στην επιβολή αποφάσεων και μέτρων για την διαχείριση της πανδημίας.

Ο Ένγκλμαν διαπιστώνοντας σημαντικές παραλείψεις και λάθη επισήμανε πως η αξία της έκθεσης είναι πιο σημαντική σήμερα από ποτέ καθώς το Ισραήλ είναι ήδη αντιμέτωπο με το τέταρτο κύμα μεταλλάξεων του κορονοϊού Covid-19.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση του νυν πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ να διορθώσει τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος ώστε να εξασφαλίσει πιο αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας.

Πλήρως εμβολιασμένοι μόνον όσοι έχουν κάνει τρεις δόσεις

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Υγείας μιλώντας απόψε στην εφημερίδα Jerusalem Post ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμένοι στο εξωτερικό δεν θα εξαιρεθούν από την καραντίνα που ξεκινά από την ερχόμενη Παρασκευή. Θα εξαιρεθούν μόνον εάν εμβολιαστούν με τρίτη δόση στο Ισραήλ.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μόλις δύο μέρες μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας πως από την ερχόμενη Παρασκευή δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα οι πλήρως εμβολιασμένοι που εισέρχονται στο Ισραήλ με εξαίρεση τις “κόκκινες χώρες” όπως είναι η Βουλγαρία, το Μεξικό και η Τουρκία.

Η νεότερη ανακοίνωση δημιουργεί μία σχετική σύγχυση καθώς φαίνεται πως δεν θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όσοι φθάνουν στη χώρα από το εξωτερικό έχοντας λάβει μόνον δύο δόσεις αντί τριών που ισχύει πλέον για τα δεδομένα του Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα