ΑΘΗΝΑ
02:22
|
24.09.2021
Τα ρωσικά πυροσβεστικά εναέρια μέσα ολοκλήρωσαν επάξια την αποστολή τους, προσφέροντας υπηρεσίες στη σκληρή δοκιμασία των φετινών πυρκαγιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκλήρωσαν την απαιτητική αποστολή τους στην Ελλάδα τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Ilyushin και τα δύο ελικόπτερα Mi-8 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, που με την εντολή του Προέδρου Β.Πούτιν επιχειρούσαν για τρεις εβδομάδες επιχειρούσαν στη χώρα μας.

Σε ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στη σελίδα της στο Facebook τονίζεται πως η συνεισφορά τους ήταν ουσιώδης,καθώς τα Ilyushin πέταξαν για 10 ώρες και έριξαν 420 τόνους νερού, ενώ τα Mi-8 έκαναν 208 ρίψεις με 850 τόνους νερού.

Η συγκινητική αποχαιρετιστήρια τελετή έγινε σε εγκάρδιο κλίμα με συμμετοχή του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου Σ.Κολοκούρη, ο οποίος ευχαρίστησε τους 80 Ρώσους στρατιωτικούς πιλότους και τεχνικούς για την πολύ σημαντική πρακτική βοήθεια.

Ο Π.Σ. Αντιστράτηγος Σ.Κολοκούρης τόνισε:

Είναι τιμή που συνεργαστήκαμε μαζί σας, μεγάλο ευχαριστώ εκ βάθους της καρδιάς. Η Ελλάδα, αν και μικρότερη από τη Ρωσία, θέτει το Π.Σ. σε ετοιμότητα ώστε να είναι έτοιμο δίπλα σας σε ώρα ανάγκης.

Ο Κολοκούρης ξεναγήθηκε στη συνέχεια στο πιλοτήριο του μεγαλύτερου παγκοσμίως αεροπλάνου Antonov-124 και συνομίλησε με το πλήρωμά του.

Ο διοικητής της ρωσικής ομάδας Συνταγματάρχης Ι.Ματβέιεβ επεσήμανε καλό συντονισμό με το Π.Σ., κάτι που επέτρεψε να δουλεύουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Και δήλωσε:

«Μπορεί η Ελλάδα να είναι μικρότερη, αλλά διαπιστώσαμε ότι έχει μεγάλη ψυχή! Ελπίζουμε σε νέες συναντήσεις με τους Έλληνες φίλους, αλλά με θετικές αφορμές. Αν χρειαστεί όμως, θα είμαστε στο πλευρό σας με ουσιαστική βοήθεια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο γνωστός δικηγόρος και αγωνιστής Σπύρος Δημητριάδης

Δεν θα μεταβεί στο Ground Zero αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης

Η προϊούσα πολυδιάσπαση της Δύσης

Ε. Βενιζέλος: Μυωπική η επίκριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την κυβέρνηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα