ΑΘΗΝΑ
22:08
|
08.05.2024
Βασικός κατηγορούμενος ένας 22χρονος, ο οποίος πρωτόδικα είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Χανίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί, μετά από δύο αναβολές, η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση δολοφονίας του 23χρονου Μ. Στρατάκη στα Ανώγεια, τον Απρίλιο του 2017.

Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 22χρονος, ο οποίος πρωτόδικα είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή ενώ του επιβλήθηκε ποινή 37ετών χωρίς αναστολή.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό είχε αρχικά αναβληθεί τον Οκτώβριο του 2019 λόγω απουσίας ενός βασικού μάρτυρα ενώ τον Δεκέμβριο του 2020 η δίκη είχε αναβληθεί ξανά, αυτήν την φορά λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Το φονικό είχε σημειωθεί την Κυριακή των Βαΐων του 2017, σε αγροτική περιοχή των Ανωγείων. Οι τρεις άντρες (οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι και το θύμα) λογομάχησαν για κτηματικές διαφορές με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να ξεσπάσουν πυροβολισμοί, με τη συμμετοχή και των συγγενών του θύματος. Από τους πυροβολισμούς ο 23χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και άφησε την τελευταία του πνοή καθ’ οδόν από το Κέντρο Υγείας προς το νοσοκομείο. Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν εξαφανιστεί μετά το φονικό και αναζητούνταν από τις αρχές ενώ όταν παραδόθηκαν, παρέδωσαν και τα όπλα τους.

Πηγές: Kriti.efsyn.gr, neakriti.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα