ΑΘΗΝΑ
21:48
|
24.04.2024
Τα ατέλειωτα αυστηρά μέτρα του πρωθυπουργού της πολιτείας Βικτώριας δεν πείθουν πλέον και προκαλούν αγανάκτηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αγανάκτηση προκαλούν, εδώ και καιρό, σε εκατομμύρια Αυστραλούς τα διαδοχικά λοκντάουν και τα περιοριστικά μέτρα του κυβερνήτη της πολιτείας Βικτώρια, Ντάνιελ Άντριους.

Premier Daniel Andrews announces the extended lockdowns on Wednesday.

Το κεντρικό άρθρο που κυκλοφόρησε η εφημερίδα The Age στο φύλλο της 1ης Σεπτέμβρη έχει τον εύγλωττο τίτλο: “Ως εδώ!” και επικρίνει την αυταρχική διαχείριση της πανδημίας από τον Άντριους και την πολιτειακή κυβέρνηση των Εργατικών αποδοκιμάζοντας τα σκληρά περιοριστικά μέτρα και την έλλειψη επαρκών στοιχείων που θα μπορούσαν, σε άλλη περίπτωση, να τα δικαιολογήσουν πέρα από την (αντι-επιστημονική…) εμμονή για “μηδενικά κρούσματα”.

“Υπάρχει ένα σημείο,το οποίο η Age θεωρεί πως ξεπεράστηκε, κατά το οποίο η ζημιά που προκαλείται από τα σκληρότερα και μεγαλύτερα σε διάρκεια λοκντάουν στη χώρα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με περισσότερη σοβαρότητα”.

Στο άρθρο υπενθυμίζονται παλιότερες “δεσμεύσεις” του Άντριους πως εάν τα ποσοστά εμβολιασμών φθάσουν το 70% τότε θα επεκταθούν τα δικαιώματα ταξιδιωτικών μετακινήσεων των κατοίκων της Βικτώρια στα 10 χλμ από τα 5 χλμ που ισχύει σήμερα.

Αποδοκιμάζετια επίσης η εμμονή του πρωθυπουργού της Βικτώρια να απαγορεύει από τις αρχές του 2020 την κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες, μολονότι έχει αποδεικτεί η αναποτελεσματικότητα του μέτρου στον περιορισμό των κρουσμάτων.

Από τη φαρέτρα επιχειρημάτων του αρθρογράφου δεν παραλείπονται ούτε οι αναφορές στην ψυχική υγεία εφήβων και νέων από τα αυταρχικά μέτρα “αντιμετώπισης” της πανδημίας, ούτε οι δυσμενείς επιπτώσεις των διαδοχικών λοκντάουν στην ποιότητα της εκπαίδευσης μαθητών και φοιτητών.

Η εφημερίδα έτεινε να απευθύνει κάλεσμα πολιτικής ανυπακοής επισημαίνοτας:

“Όχι άλλες διαλέξεις για συμμόρφωση. Όχι άλλα μέτρα περιορισμού δίχως στοιχεία που να τα στηρίζουν… Η πολιτεία δεν μπορεί άλλο να ζήσει έτσι!”

Το άρθρο της εφημερίδας προκάλεσε “καταιγισμό” σχολείων σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από χιλιάδες πολίτες που δικαιολογούν την κυβέρνηση και από άλλους που βράζουν από αγανάκτηση για τον αυταρχισμό του πρωθυπουργού Ντάνιελ Άντριους.

Όχι άδικα! Ο πρωθυπουργός της Βικτώρα έφθασε στο σημείο να αξιοποιήσει την πανδημία δίνοντας στην αστυνομία ακόμη και τη δυνατότητα να χακάρει και να παρακολουθεί τα κινητά και σταθερά τηλέφωνα των πολιτών!

Στο όνομα, εννοείται, …της “δημόσιας ασφάλειας”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα