ΑΘΗΝΑ
20:47
|
07.05.2024
«Η Κίνα έχει ήδη τα δικά της σχέδια και οδικό χάρτη για την επίτευξη των κλιματικών της στόχων», ανέφεραν στελέχη της ηγεσίας του Πεκίνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα και οι ΗΠΑ δεν κατέληξαν σε μια συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με το Πεκίνο να απορρίπτει τις εκκλήσεις για δημόσιες δεσμεύσεις για την κλιματική αλλαγή πριν από τη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα τον Νοέμβριο, γράφει σήμερα (Παρασκευή, 3/9) η εφημερίδα South China Morning Post (SCMP), επικαλούμενη ανώνυμη πηγή που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της.

«Η Κίνα έχει ήδη τα δικά της σχέδια και οδικό χάρτη για την επίτευξη των κλιματικών της στόχων», ανέφεραν στελέχη της ηγεσίας του Πεκίνου στον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο για το κλίμα, Τζον Κέρι, τονίζει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα η άρνηση της Κίνας οφείλεται στην στοχοποίηση που θεωρεί ότι βρίσκεται το Πεκίνο σχετικά με τις συνθήκες εργασίας που φέρεται να επικρατούν στην επαρχία Σιντζιάνγκ.

Είχε προηγηθεί η χθεσινή συνάντηση του Τζον Κέρι με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι, με τον Κέρι να δηλώνει πως η προσπάθειά του δεν πρέπει να θεωρείται κομμάτι της ευρύτερης γεωπολιτικής ατζέντας των ΗΠΑ και τον Γι να διευκρινίζει πως η συνεργασία στο πεδίο της κλιματικής αλλαγής είναι αλληλένδετη με τις κινεζοαμερικανικές σχέσεις γενικότερα.

H συνάντηση των δύο πλευρών έρχεται λίγους μήνες πριν την Διάσκεψη για το Κλίμα που έχει δρομολογήσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα