ΑΘΗΝΑ
02:03
|
20.04.2024
Το σκληρό της πρόσωπο έδειξε για ακόμη μια φορά η ΕΛ.ΑΣ., με τα ΜΑΤ να πραγματοποιούν απρόκλητη επίθεση κατά της αντιφασιστικής συγκέντρωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σκληρό της πρόσωπο έδειξε για ακόμη μια φορά η ΕΛ.ΑΣ., με τα ΜΑΤ να πραγματοποιούν απρόκλητη επίθεση κατά της αντιφασιστικής συγκέντρωσης αλληλεγγύης με αφορμή το πέρασμα της κούκλας Αμάλ από το Μεταξουργείο, ένα δρώμενο που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση για την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν εκατομμύρια πρόσφυγες και κυρίως τα παιδιά.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα ως απάντηση στη ρατσιστική συγκέντρωση ακροδεξιών που δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής, με τις καταγγελίες να αναφέρουν ότι ακριβώς στις 7 τα ΜΑΤ επιτέθηκαν προς τους συγκεντρωμένους, υπό το… άγρυπνο βλέμμα περίπου 50 ακροδεξιών.

Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο που δημοσιεύει το avgi.gr με την τραμπούκικη επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία, την ώρα που ακροδεξιοί φώναζαν συνθήματα μίσους «ασφαλείς» πίσω από τις αστυνομικές γραμμές.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα εξαιτίας της συγκέντρωσης των ακροδεξιών η σημερινή εκδήλωση ακυρώθηκε. «Για λόγους πέρα από τον έλεγχό μας το σημερινό event του The Walk στο Μεταξουργείο δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Σας ευχαριστούμε για την θερμή υποστήριξη και τη μεγάλη αγκαλιά που έχετε χαρίσει όλοι στη Μικρή Αμάλ» αναφέραν νωρίτερα οι διοργανωτές.

Due to circumstances beyond our control, The Walk 's this evening's scheduled event will not take place as originally…

Posted by The Walk on Friday, September 3, 2021

Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και οι ακροδεξιές αντιδράσεις

Το ταξίδι της μικρής Αμάλ, μίας μαριονέτας ύψους 3,5 μέτρων, η οποία αντιπροσωπεύει τα παιδιά-πρόσφυγες θα ολοκληρωνόταν σήμερα στο Μεταξουργείο, έχοντας περάσει από αρκετές ελληνικές πόλεις, ενώ χθες έγινε δεκτή στην Αθήνα με το «Άσμα Ασμάτων» με αφορμή και την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ωστόσο, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές, όπως η Λάρισα και τα Μετέωρα, ακροδεξιοί που εμφανίζονται ως κάτοικοι της περιοχής Αγίου Παύλου-Μεταξουργείου, ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης με τον τίτλο… «Δεν θα γίνει η πόλη μας Καμπούλ».

Αντιφασιστικές ομάδες ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν πορεία αλληλεγγύης κάνοντας έκκληση στους διοργανωτές της πρωτοβουλίας «Το Ταξίδι» να μην ακυρώσουν την επίσκεψη της Αμάλ σε αυτές τις γειτονιές της Αθήνας.

Σήμερα Παρασκευή 3/9 στις 7:00 μμ καλούμε σε αντιφασιστική/αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη. Καλούμε ξανά …

Posted by Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά on Friday, September 3, 2021

Πηγές: Αυγή, Εφημερίδα των Συντακτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα