ΑΘΗΝΑ
09:06
|
23.04.2024
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ασωμάτων στο Μοναστηράκι και συνόδευσε τη μαριονέτα ύψους 3,5 μέτρων που περιοδεύει στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η προσφυγοπούλα “Αμάλ” από τη Συρία, η μαριονέτα, ύψους 3,5 μέτρων, που περιοδεύει στην Ελλάδα για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για το δράμα των παιδιών που ζουν την προσφυγιά, έφτασε και στην Αθήνα, όπου θα μείνει δύο μέρες.

Πλήθος κόσμου, τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την Covid-19, συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ασωμάτων στο Μοναστηράκι και συνόδευσε την κούκλα που διανύει ένα μεγάλο ταξίδι 8.000 χιλιομέτρων με τελικό προορισμό το Μάντσεστερ στην Αγγλία. Η “Αμάλ” περπάτησε με τη συνοδεία της που τραγουδούσε το “Άσμα Ασμάτων” του Μίκη Θεοδωράκη και του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο κέντρο της πόλης. Το παρακάτω βίντεο αναρτήθηκε από τον Νασίμ Λομάνι.

Σήμερα, Παρασκευή (3/9) η “Αμάλ” θα περιπλανηθεί λίγο μετά τις 21:00 στους δρόμους του Μεταξουργείου, από το Δημόσιο Σήμα μέχρι τη Πλατεία Αυδή, σε μία εγκατάσταση ανοιχτού χώρου με εικόνες από όνειρα ή και εφιάλτες από τον τόπο που άφησε πίσω της. Αναζητά ένα καταφύγιο, και το βρίσκει στον τελευταίο σταθμό της στον Πειραιά, στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Το Θέατρο της ανοίγει την πόρτα και της προσφέρει ένα γλυκό νανούρισμα. Χίλια πουλιά θα την αποχαιρετήσουν το πρωί στο λιμάνι με ευχές για το μακρύ της ταξίδι που συνεχίζει προς την Ιταλία.

Υπενθυμίζεται πως επεισοδιακό ήταν το πέρασμα της “Αμάλ” από τη Λάρισα πριν από τρεις ημέρες, όταν ομάδα ανθρώπων εμφορούμενων από ρατσιστικές και αντιπροσφυγικές πεποιθήσεις στην εκδήλωση πέταξαν πέτρες, αλλά και προπηλάκησαν πολίτες της Λάρισας, που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Αντιφασιστικός Συντονισμός: Καλωσορίζουμε την Αμάλ στη Αθήνα

Σε μια ανθρώπινη ασπίδα προστασίας από το μίσος των ρατσιστών, καλεί ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας/ Πειραιά και προσθέτει σε χθεσινή του ανακοίνωση:

«Αύριο Παρασκευή 3/9 στις 7:00 μμ καλούμε σε αντιφασιστική/αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη. Καλούμε τους διοργανωτές του δρωμενου, την ομάδα Handspring Puppet Company, να μην υποκύψει στο φόβο που δημιουργούν καλέσματα ακροδεξιών. Οι δρόμοι του Μεταξουργείου ανήκουν στον κόσμο της αλληλεγγύης, η Αμαλ πρέπει να καταλήξει στον προορισμό της παρά τις απειλές.

Αύριο θα την περιμένουμε σε μια πλατεία καθαρή από φασίστες, σε μια πλατεία που καλοδέχεται τους ανθρώπους, ότι χρώμα και αν έχει το δέρμα τους, οποια και αν είναι η καταγωγή τους.
Με τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί – Ανεπιθύμητοι είναι οι φασίστες».

Υπενθυμίζεται ότι στη Λάρισα ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε με σκαιό τρόπο στους ανθρώπους που παρακολουθούσαν την έλευση της τεράστιας κούκλας που συμβολίζει τα παιδιά – πρόσφυγες.»

Σήμερα Πέμπτη 2/9 στις 7:30 μμ στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο καλωσορίζουμε την Αμαλ και τη συνοδεύουμε σε όλη της την…

Posted by Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά on Thursday, September 2, 2021
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Δέκα νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στη Μαλαισία

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα