ΑΘΗΝΑ
12:08
|
07.05.2024
Ο Αμερικανός πρόεδρος μεταβαίνει απόψε στη Λουιζιάνα, την πρώτη πολιτεία που επλήγη από τον κυκλώνα Άιντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, μεταβαίνει σήμερα (Παρασκευή, 3/9) στη Λουιζιάνα, πρώτη Πολιτεία που επλήγη από τον κυκλώνα Άιντα, όπου αναμένεται για μια ακόμη φορά να απευθύνει έκκληση για ενότητα απέναντι στην απορρύθμιση του κλίματος.

Τα ταξίδι αυτό πραγματοποιείται ενώ, βορειότερα, οι περιοχές της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσεϊ, της Πενσιλβάνια, του Κονέκτικατ και του Μέριλαντ προσπαθούν ακόμη να κλείσουν τις πληγές της από τις ξαφνικές πλημμύρες που οφείλονταν στο πέρασμα της Άιντα -που υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα από κυκλώνα που ήταν αρχικά- στις οποίες τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου θα είναι το πρώτο μετά τη χαοτική ολοκλήρωση της αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στο Αφγανιστάν, το οποίο στο εξής είναι στα χέρια των Ταλιμπάν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να μεταβεί αρχικά στη Νέα Ορλεάνη όπου θα συναντήσει τοπικούς αξιωματούχους. Στη συνέχεια, θα αποτιμήσει, από ελικόπτερο, τις ζημιές σε ορισμένες ιδιαίτερα πληγείσες περιοχές.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν, εξάλλου, ενέκρινε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τις περιοχές των βορειοανατολικών πολιτειών που χτυπήθηκαν άσχημα από την Άιντα, ενώ σήμερα το απόγευμα το Νιού Τζέρσεϊ ανακοίνωσε ένα βοήθεια ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την καταιγίδα. «Θα καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή χτίζοντας ένα μέλλον με καθαρή ενέργεια» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ προτού ξεκινήσει το ταξίδι του για τη Λουιζιάνα».

Ο κυκλώνας Άιντα έπληξε τη Λουιζιάνα την Κυριακή, προκαλώντας πολύ μεγάλες υλικές ζημιές και κόβοντας το ηλεκτρικό ρεύμα από εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Στη συνέχεια, ως καταιγίδα πλέον συνέχισε την πορεία της προς τον βορρά, διασχίζοντας αρκετές ανατολικές Πολιτείες.

Η καταιγίδα χτύπησε την περιοχή το βράδυ της Τετάρτης με αξιωματούχους της Νέας Υόρκης να παραδέχονται ότι δεν περίμεναν την τεράστια καταστροφή που ακολούθησε, καθώς έπεσαν ποσότητες ρεκόρ βροχής, οι οποίες συνδυάστηκαν με θυελλώδεις ανέμους. 

Αντίστοιχα η κυβερνήτης Κάθι Χόκουλ και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, παραδέχθηκαν ότι η καταιγίδα ξάφνιασε και εξέθεσε τον κρατικό μηχανισμό μέσα σε μία ώρα.

Πηγές: ABC, NBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία και ΗΠΑ πραγματοποίησαν 4ο γύρο συνομιλιών για διμερή συμφωνία ασφαλείας

Julian and Gregory: A tale of two Easters

Σι Τζινπίνγκ: Δεν θα ξεχαστούν τα ΝΑΤΟϊκά χτυπήματα στην κινεζική πρεσβεία του Βελιγραδίου

Ηράκλειο: Μηχανική βλάβη σε καταμαράν, απαγορεύτηκε ο απόπλους του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα