ΑΘΗΝΑ
01:04
|
24.04.2024
Η κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου στις 11:00 στην παραλία της Γλύστρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις έντονες αντιδράσεις των Ροδιτών προκαλεί η τεράστια,εκτρωματική κατασκευή που έχουν φτιάξει ιδιώτες “αγνώστου ταυτότητος” στην παραλία Γλύστρα της Ρόδου, που βρίσκεται νότια της Λίνδου και διαθέτει λεπτή άμμο, ζεστά και ρηχά νερά.

Η τεράστια αυθαίρετη κατασκευή όχι μόνον στήθηκε δίχως να συγκινηθεί κάποιος από τις αρμόδιες αρχές αλλά οι χρηματοδότες της εξασφάλισαν άδειες ηλεκτροδότησης και υδροδότησης της εγκατάστασης που έχει φτιαχτεί πάνω στον αιγιαλό, καταπατώντας παράλληλα δασική έκταση και δημόσιο χώρο.

Η κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο, Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2021,ώρα 11:00. Θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της Γλύστρας με τη μορφή μίας συμβολικής και ειρηνικής διαμαρτυρίας για την αυθαίρετη και παράνομη κατασκευή καθώς πολίτες της περιοχής θεωρούν πως οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί κατέστρεψαν, με μηχανικά μέσα, παραλία, αμμοθίνες και κέδρους (ίσως και αρχαία;) προκειμένου να στήσουν την κολοσσιαίων διαστάσεων κατασκευή (περίπου 1.300 τμ).

Σε ανακοίνωσή τους οι πολίτες ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στην ασυδοσία και απαιτούν από τους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κατεδαφίσουν και να απομακρύνουν την αυθαίρετη κατασκευή που προσβάλει το νησί.

Σε ανακοίνωσή τους απευθύνουν μαζικό κάλεσμα τονίζοντας:

“Ας βάλουμε τέλος στην ανοχή και στην καταστροφή του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του νησιού μας”!

Η παρέμβαση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Αλέξανδρου Κολιάδη

Παρέμβαση για το θέμα είχε κάνει στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ρόδου ο ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ και του ΔΟΠΑΡ, Αλέξανδρος Κολιάδης.

Ο Κολιάδης τόνισε ότι το θέμα της Γλύστρας το έχουν θέσει από τον Φεβρουάριο. Εξέφρασε αμφιβολίες για τις ικανότητες ή προθυμία του τον Διευθυντή της Αστυνομίας να διαχειριστεί την υπόθεση, αλλά και για την απροθυμία του Λιμεναρχείου και της Κτηματικής Εταιρείας να αναλάβουν δράση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ροδίτικης εφημερίδας, Η Ροδιακή, ο Κολιάδης επισήμανε τα ακόλουθα:

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Εδώ υπάρχει συγκάλυψη και τα πράγματα είναι πάρα-πάρα πολύ σοβαρά. Όταν κάποιος παίζει μουσική 2:30-3:00 η ώρα το πρωί και η μισή πόλη έχει αναστατωθεί από βεγγαλικά και από μουσικές που έχει ανοίξει ένα καινούργιο club, και η Αστυνομία είτε δεν πάει είτε πάει και φεύγει, μην κοροϊδευόμαστε, τι μπορεί να κάνει η Δημοτική Αρχή πάνω σ’ αυτό…Υπάρχει ένα Λιμεναρχείο που πραγματικά απορώ τι επιτέλους κάνει.

Υπάρχει μία Κτηματική Εταιρεία που θέλω να μας πει ο προϊστάμενος τι ακριβώς συμβαίνει. Άρα, αυτό που δεν μπορώ να βλέπω είναι λεωφορεία να σταματάνε σε κεντρικό δρόμο της πόλης, με σαράντα και πενήντα τουρίστες, επισκέπτες, και πριν φθάσουν  στο Grand Hotel, να πρέπει να σταματάει το λεωφορείο στη μέση του δρόμου γιατί περνάει ο σερβιτόρος με τον δίσκο για να διασχίσει το δρόμο να πάει να σερβίρει τους ανθρώπους κάτω στην παραλία. Αυτά δεν γίνονται ούτε…στο Μπαγκλαντές κύριοι!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα