ΑΘΗΝΑ
05:41
|
20.04.2024
Ο μεξικανός Πρόεδρος αποκαλύπτει απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην Προέδρου της Βολιβίας από τις ακροδεξιές δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν στο πραξικόπημα του Νοεμβρίου του 2019.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο βιβλίο του “Στα μισά του δρόμου”, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο Μεξικανός Πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ αποκαλύπτει πως οι υπεύθυνοι του πραξικοπήματος το 2019 στη Βολιβία, σε συνεργασία με το Βολιβιανό Στρατό, προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Έβο Μοράλες.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βολιβίας, εγκατέλειψε τη χώρα του μετά το πραξικόπημα του Νοεμβρίου του 2019, καταφεύγοντας στο Μεξικό. Το αεροπλάνο της Μεξικανικής Αεροπορίας που τον μετέφερε δέχθηκε επίθεση από αντιαρματικό ρουκετοβόλο RPG, και η δολοφονία του Μοράλες αποφεύχθηκε τελευταία στιγμή, μετά από επιτυχημένο ελιγμό, υποστηρίζει στο βιβλίο του ο Πρόεδρος του Μεξικού, παραθέτοντας και τη συγκεκριμένη μαρτυρία του Μεξικανού πιλότου του αεροσκάφους Μιγκέλ Χερνάντεζ.

Οι νέες αυτές αποκαλύψεις έρχονται να προστεθούν στο παζλ της αφήγησης που αρχίζει πλέον να συγκροτείται σχετικά με το τι συνέβη στη Βολιβία τα δύο τελευταία χρόνια. Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής το αρνούνται, αλλά όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν πως το πραξικόπημα του Νοεμβρίου του 2019 οργανώθηκε από τις οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις της άκρας δεξιάς και υποστηρίχθηκε επιχειρησιακά από δυνάμεις του Βολιβιανού Στρατού.

ΠΗΓΗ: Peoples Dispatch

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα