ΑΘΗΝΑ
16:53
|
19.04.2024
O εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε τις ΗΠΑ για "εθισμό" στις κυρώσεις ενάντια στο Ιραν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Σαέντ Κχαντιμπζαντέ, εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, κατηγόρησε την Αμερική πως είναι “εθισμένη” στις διεθνείς κυρώσεις ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, προσθέτοντας πως ο Τζο Μπάιντεν ακολουθεί την ίδια αδιέξοδη πολιτική με τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ.

“Η Ουάσιγκτον πρέπει να καταλάβει πως δεν έχει άλλη επιλογή. Πρέπει επιτέλους να εγκαταλείψει τον εθισμό της στην πολιτική των κυρώσεων και να δείξει σεβασμό, και στις δηλώσεις και στη συμπεριφορά της, απέναντι στο Ιράν.”

Οι επισημάνσεις του Ιρανού αξιωματούχου έρχονται μια μέρα μετά την απόφαση του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών να επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις ενάντια σε τέσσερις Ιρανούς, οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα απαγωγής ενός Αμερικανού δημοσιογράφου ιρανικής καταγωγής.

Η Τεχεράνη έχει διακηρύξει πως δεν θα επιστρέψει στις συνομιλίες της Βιέννης με τις ΗΠΑ εντός τουλάχιστον των τριών επόμενων μηνών, ενώ απαιτεί επίσημα την άρση όλων των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα από το 2017 και εξής.

ΠΗΓΗ: France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη: «Σημαντικό στάδιο στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας»

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα