ΑΘΗΝΑ
12:41
|
28.04.2024
Την ανάγκη να μειωθεί η κυριαρχία των Βρυξελλών επί των μεμονωμένων κρατών στην Ευρώπη επισήμανε ο Ούγγρος Υπουργός Εξωτερικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δυνατή όταν τα κράτη-μέλη είναι κυρίαρχα και δυνατά τα ίδια, και αυτό σημαίνει: όχι άλλη δύναμη στις Βρυξέλλες“, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας Πέτερ Σζιχάρτο, σε συνέντευξή του σε ελβετικά μέσα ενημέρωσης, ενώ κατηγόρησε την Κομισιόν για “εκβιαστικές πρακτικές”, αμφισβητώντας την κυριαρχία της στην οικονομική και πολιτική σχεδίαση του ευρωπαϊκού χώρου.

Σημείωσε επίσης πως ο οικονομικός ανταγωνισμός ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να ενταθεί και όχι να γίνεται προσπάθεια καταπολέμησής του μέσω κεντρικών αποφάσεων. “Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση τις ‘Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης'”, πρόσθεσε, υπερασπιζόμενος την πολιτική της Ουγγαρίας που κατευθύνεται κυρίως προς την υπεράσπιση των δικών της, εθνικών, συμφερόντων.

Η συντηρητική κυβέρνηση της Ουγγαρίας, με επικεφαλής τον Βίκτωρ Ορμπάν έχει δεχθεί κριτική πολλές φορές το τελευταίο τελευταίο διάστημα, από αξιωματούχους της Κομμισιόν. Η στάση της κυρίως στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς επίσης και ο νόμος που ψηφίστηκε στη χώρα κατά της “LGBTQ προπαγάνδας”, ο οποίος οδήγησε σε οικονομικές κυρώσεις από μεριάς των Βρυξελλών.
Ενδεικτικό για τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην Ουγγαρία και την Ε.Ε. είναι και το πρόσφατο πρωτοσέλιδο μεγάλης φιλοκυβερνητικής εφημερίδας με τίτλο: “Καιρός να μιλήσουμε για Huxit!”

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα