ΑΘΗΝΑ
10:25
|
19.01.2022
Τρία πτώματα Παλαιστινίων βρέθηκαν χθες Παρασκευή μετά την κατάρρευση υπόγειας σήραγγας που είχε διανοιχθεί από περιοχή στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρία πτώματα Παλαιστινίων βρέθηκαν χθες Παρασκευή μετά την κατάρρευση υπόγειας σήραγγας που είχε διανοιχθεί από περιοχή στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και πέρναγε κάτω από τα σύνορα με την Αίγυπτο, ανέφεραν οι παλαιστινιακές αρχές.

«Οι ομάδες της πολιτικής άμυνας βρήκαν τρία πτώματα υπογείως κοντά στα σύνορα, νότια της (πόλης της) Ράφας», μετά την κατάρρευση, την Πέμπτη, τμήματος του τούνελ αυτού, ανέφερε ο εκπρόσωπος το υπουργείου Εσωτερικών στη Λωρίδα της Γάζας, ο Ιγιάντ αλ Μποζούμ, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη Χαμάς που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, το δυστύχημα σημειώθηκε όταν εισήχθη τοξικό αέριο στη σήραγγα από την είσοδό της στην αιγυπτιακή πλευρά, κάτι που ήταν μοιραίο για τους «τρεις εργάτες».

Οι αρχές της Αιγύπτου δεν έχουν σχολιάσει το συμβάν επίσημα.

Από το 2013, ο αιγυπτιακός στρατός έχει καταστρέψει εκατοντάδες υπόγειες σήραγγες που περνούν κάτω από τα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας και της αιγυπτιακής επικράτειας, ορισμένες όμως συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται για λαθρεμπόριο, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

Οι υπόγειες σήραγγες που σκάβονται στη Λωρίδα της Γάζας χρησιμεύουν για να παρακάμπτεται ο αποκλεισμός που επιβάλλουν το Ισραήλ και η Αίγυπτος.

Και το Ισραήλ έχει καταστρέψει αρκετές υπόγειες σήραγγες που περνούν από τη Λωρίδα της Γάζας στο δικό του έδαφος.

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος-αστραπή με τη Χαμάς τον Μάιο, το εβραϊκό κράτος είχε ανακοινώσει επανειλημμένα πως έβαλε στο στόχαστρο τέτοιες υπόγειες σήραγγες, που επέτρεπαν σε πολεμιστές της Χαμάς να κυκλοφορούν χωρίς να μπορούν να τους εντοπίζουν τα ισραηλινά UAVs για να εκτοξεύουν ρουκέτες.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ξανάρχισαν βίαια επεισόδια κατά μήκος του τείχους που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας. Αργά το βράδυ της Πέμπτης, Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από σφαίρα. Στα τέλη Αυγούστου, ένας παλαιστίνιος έφηβος κι ένας τριαντάρης που ανήκε στον ένοπλο βραχίονα της Χαμάς σκοτώθηκαν σε επεισόδια.

ΠΗΓΗ: AME-MΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άγνωστοι πέταξαν έξι μολότοφ στο Δημαρχείο Θερμαϊκού

Ιερουσαλήμ: Κατεδάφισαν οικία Παλαιστινίων μετά από χρόνια προσπαθειών

Bενεζουέλα: Mία ακόμα επίθεση δολιοφθοράς στο εθνικό σύστημα ηλεκτρισμού

Νεκροί και νοσηλείες παρατείνουν τα μέτρα μέχρι τέλη Ιανουαρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα