ΑΘΗΝΑ
21:52
|
17.05.2024
Τη Νέα Υόρκη θα επισκεφθεί ο Μπάιντεν στην επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, εν μέσω αντιδράσεων για τη σύνδεση των αεροπειρατών με τη Σαουδική…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν θα επισκεφθούν τη Νέα Υόρκη και τα τρία σημεία όπου έγιναν οι επίθέσεις μέσω αεροπειρατείας την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Φέτος συμπληρώνονται άλλωστε 20 χρόνια από το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα που δέχθηκε ποτέ η Αμερική στο έδαφός της, με τις ανθρώπινες απώλειες να φτάνουν τις τρεις χιλιάδες.

Εντωμεταξύ, την Παρασκευή ο αμερικανός Πρόεδρος έδωσε εντολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει τα αρχεία από την έρευνα του FBI για τις επιθέσεις και να μεριμνήσει για τον αποχαρακτηρισμό τους και την μετέπειτα δημοσιοποίησή τους, εντός ενός εξαμήνου.

Η κίνηση αυτή του Μπάιντεν ήρθε μετά από σφοδρές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των οικογενειών των θυμάτων της επίθεσης, οι οποίοι κατήγγειλαν όλο το προηγούμενο διάστημα την προσπάθεια του FBI να συγκαλύψει στοιχεία και ενδείξεις που αφορούσαν στη σύνδεση των αεροπειρατών με το κράτος της Σαουδικής Αραβίας.

ΠΗΓΗ: REUTERS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα