ΑΘΗΝΑ
20:46
|
09.06.2023
Συγκρούσεις και οδοφράγματα από διαδηλωτές που αρνούνται την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου ως ομολογία υποτέλειας απέναντι στη Σερβία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και δημιούργησαν οδοφράγματα προσπαθώντας να αποκλείσουν τον χώρο γύρω από το Μοναστήρι Τσετίνγιε στο νότιο Μαυροβούνιο, όπου θα γινόταν η ενθρόνιση του Ιωάννη του Δεύτερου ως Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Αρχιεπισκόπου του Τσετίνγιε.

Η συγκέντρωση, στην οποία κυριάρχησαν τα συνθήματα “Εδώ δεν είναι Σερβία” και “Ζήτω το Μαυροβούνιο”, αντανακλά τις εθνοπολιτικές εντάσεις εντός της χώρας η οποία αποσχίστηκε από τη Σερβία το 2006.

Παρόλο που η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ο μεγαλύτερος θρησκευτικός θεσμός στο Μαυροβούνιο, έχει έρθει σε ρήξη με τον Πρόεδρο Μίλο Τζουκάνοβιτς. Ο Τζουκάνοβιτς υποστηρίζει πως η Εκκλησία προσπαθεί να υπονομεύσει την ανεξαρτησία της χώρας και να επαναφέρει το Μαυροβούνιο υπό τον έλεγχο της Σερβίας. Ο ίδιος ο Πρόεδρος προέτρεψε τους διαδηλωτές να επιχειρήσουν τη ματαίωση της ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου.

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μ. Σχοινάς: Ιστορική η συμφωνία της Ε.Ε. για μετανάστευση και άσυλο

ΗΠΑ και ΗΒ θέλουν να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ολλανδικό μουσείο δε θα επιστρέψει συλλογή στην Κριμαία, αλλά στο Κίεβο

Τρικυμία στην Πλεύση Ελευθερίας- Αποχώρησαν τρεις υποψήφιες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα