ΑΘΗΝΑ
06:15
|
09.05.2024
"Ποτέ δεν θα μπορέσω να ξεχάσω την μητέρα να κείτεται εκεί με το νεκρό βρέφος στην αγκαλιά της". δήλωσε ο σερίφης της κομητείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρώην πεζοναύτης, μανιακός της επιβίωσης, πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά τους μια γυναίκα και το 3 μηνών βρέφος της, πριν παραδοθεί στην αστυνομία στο Λέικλαντ της Φλόριντα την Κυριακή (5/9).

Οι δολοφονίες σημειώθηκαν γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα της Κυριακής και τα θύματα ήταν ένας άνδρας, δύο γυναίκες και ένα βρέφος που πέθανε στην αγκαλιά της μητέρας του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σερίφης της κομητείας Πολκ, Γκρέιντι Τζαντ.

Δεν θα μπορέσω ποτέ να ξεχάσω την μητέρα να κείτεται εκεί με το νεκρό βρέφος της στην αγκαλιά της” δήλωσε ο σερίφης της κομητείας.

Ο 33 χρονος δράστης, που σύμφωνα με τις Αρχές ονομάζεται Μπράιαν Ράιλι και είναι βετεράνος των πεζοναυτών, τραυμάτισε επίσης ένα 11χρονο κορίτσι που υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις καθώς έχει επτά τραύματα από σφαίρες, πρόσθεσε ο Γκρέιντι Τζαντ.

Ο δράστης ενεπλάκη σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία προτού παραδοθεί και αργότερα προσπάθησε να αρπάξει όπλο αστυνομικού καθώς του προσφέρονταν φροντίδες στο νοσοκομείο του Λέικλαντ για το τραύμα που υπέστη.

Ο σερίφης είπε ότι υπήρξαν “τουλάχιστον δεκάδες αν όχι εκατοντάδες” πυροβολισμοί μεταξύ του υπόπτου και των αστυνομικών.

Ο δράστης ζει στο Μπράντον της Φλόριντα, περίπου 20 μίλια από το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε το μακελειό. Σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή το απόγευμα, ο Τζαντ είπε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του δράστη και των θυμάτων.
Απλώς γνωρίζουμε ότι είχαμε έναν τρελό με πολλά όπλα που πυροβόλησε και σκότωσε αθώους ανθρώπους“, είπε.

Βετεράνος των πολέμων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, ο Μπράιαν Ράιλι εργαζόταν ως σωματοφύλακας και ιδιωτικός φρουρός. Η εδώ και τέσσερα χρόνια σύντροφός του κατέθεσε στην αστυνομία πως πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες και κατάθλιψη.

Πριν από μία εβδομάδα η ψυχική του υγεία επιδεινώθηκε. Ανέφερε στη σύντροφό του πως είχε αρχίσει να συνομιλεί με τον Θεό, σημείωσε ο σερίφης.

“Είπε κάποια στιγμή στους ντετέκτιβ μας ότι τα θύματα ‘εκλιπαρούσαν για τη ζωή τους αλλά τους σκότωσα ούτως ή άλλως’”, πρόσθεσε ο σερίφης κατά τη διάρκεια δεύτερης συνέντευξης Τύπου. .

Ο ένοπλος που τελούσε σε παραλήρημα και ο οποίος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι έπερνε μεθαμφεταμίνη, επέλεξε τυχαία στην κατοικία της οικογένειας στο Πολκ Κάουντι, όπου διαπράχθηκε το μακελειό.

Ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την οικογένεια το Σάββατο, όταν φέρεται να είπε στον 40χρονο Τζάστις Γκλίσον που έκοβε το γκαζόν του, ότι είδε ένα όραμα ότι η κόρη του “Άμπερ” θα αυτοκτονούσε. Ο Γκλίσον ο οποίος δεν είχε κόρη με αυτό το όνομα, απείλησε να καλέσει την αστυνομία, αλλά ο δράστης φέρεται να είπε: “Δεν χρειάζεται να καλέσετε τους μπάτσους, είμαι ο μπάτσος του Θεού“.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σαν να μην είχε κάνει ήδη τόσο κακό, πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο της οικογένειας”, πρόσθεσε ο Γκρέιντι Τζαντ.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο όταν αναφέρθηκε πως ακούστηκαν πυρά αυτομάτου τουφεκιού και βρήκαν τον ύποπτο έξω από την κατοικία, με περιβολή καμουφλάζ και αλεξίσφαιρο. Ο Ράιλι ξαναμπήκε στο σπίτι και “ακούστηκε άλλη μια ριπή, το ουρλιαχτό μιας γυναίκας και το κλάμα μωρού”. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών λίγο πριν παραδοθεί άοπλος ο δράστης.

Μετά την παράδοσή του, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοικία το τραυματισμένο κορίτσι και τρία νεκρά θύματα-συμπεριλαμβανομένης της 33χρονης γυναίκας και του τριών μηνών γιού της. Εντόπισαν ένα ακόμη θύμα, την 62χρονη γιαγιά της οικογένειας, σε άλλο οίκημα στο κτήμα.

Οι φωτογραφίες από την κατοικία των θυμάτων που δημοσιεύθηκαν από τον σερίφη της κομητείας Πόλκ κατέγραψαν μια κατεστραμμένη πόρτα, δύο παράθυρα και τοίχους γεμάτους τρύπες από σφαίρες και ένα καμένο φορτηγό στην αυλή.

Θα ήταν καλό αν είχε βγει οπλισμένος. Θα του ρίχναμε πολλές σφαίρες. Αλλά δεν το έκανε, επειδή είναι δειλός”, δήλωσε ο σερίφης Τζαντ. “Όταν κάποιος επιλέγει να παραδοθείτον συλλαμβάνουμε”, κατέληξε.

Πολλοί ήταν εκείνοι που κατήγγειλαν ότι ο δράστης δεν σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς επειδή είναι λευκός.

Ενώ ήταν υπό κράτηση, ο δράστης είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν “επιζών”. Ο όρος αναφέρεται γενικά σε ένα άτομο που προετοιμάζεται προληπτικά για έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο.

Πηγές: RT, CNN

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα