ΑΘΗΝΑ
11:19
|
26.04.2024
Εκατοντάδες Αθηναίοι απέτισαν φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, όπως αναμένεται να κάνουν και αύριο από τις 10.00 πμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τις φράσεις “Αθάνατος” και “Μίκη ζεις εσύ μας οδηγείς” πλήθος εκατοντάδων Αθηναίων υποδέχθηκε λίγο μετά τις 16.39 στην Μητρόπολη Αθηνών τη σορό του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη και πολιτικού ανδρός υπό τον ήχο της μουσικής της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς».

Το φέρετρο συνόδευε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, με την κόρη του Μυρτώ, ο Άγγελος, εγγονός του Μίκη με τον πατέρα του Δημήτρη Παπαγγελίδη.

Νωρίτερα, μέρος του πλήθους τραγουδούσε κάποια από τα αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη υπό τους ήχους της κιθάρας του φίλου του Θεοδωράκη,(Γερμανός διευθυντής χορωδίας και συνεργάτης του αείμνηστου από το Τίμπιγκεν) Χέινινγκ Τσίρονγκ.

Με υπομονή και καρτερικότητα, πλήθος εκατοντάδων πολιτών αποτίει ύστατο φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα, όπως αναμένεται να γίνει αύριο και μεθαύριο, Τετάρτη.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο λαϊκό προσκύνημα ήταν ο Γιώργος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα.

Οι θαυμαστές του αείμνηστου συνθέτη δεν σταμάτησαν να τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη όσο περίμεναν να τον αποχαιρετήσουν.

Η σορός εκτέθηκε σήμερα σε προσκύνημα ως και παρατάθηκε ως τις 20.00.

Ως την Τετάρτη το λαϊκό προσκύνημα

Αύριο, Τρίτη, το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και την Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.. Στις 3 το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού.

Για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων.

Την Πέμπτη στις 11.00 η νεκρώσιμη ακολουθία στο Γαλατά

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί με πλοίο και ακολούθως οδικώς μέχρι το χωριό του, Γαλατάς Χανίων.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, όπως ήταν και η τελευταία του επιθυμία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα