ΑΘΗΝΑ
19:18
|
25.04.2024
Η ποινή σε βάρος ενός 28χρονου ανακοινώθηκε σε λαϊκό δικαστήριο που πραγματοποιήθηκε σττην νότια επαρχία Κα Μο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πέντε χρόνια κάθειρξης για παραβίαση των αυστηρών μέτρων καραντίνας κατά της Covid-19 και για μετάδοση του ιού σε άλλους ανθρώπους καταδικάστηκε ο 28χρονος Βιετναμέζος Λι Βαν Τρι.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Βιετνάμ (VNA), η απόφαση της ποινής καθορίστηκε σε λαϊκό δικαστήριο που πραγματοποιήθηκε σττην νότια επαρχία Κα Μο.

Το βιετναμέζικο πρακτορείο αναφερόμενο στην περίπτωση του 28χρονου ανέφερε πως ο άνδρας ταξίδεψε επιστρέφοντας στο Κα Μο από την πόλη Χο Τσι Μιν παραβιάζοντας τους κανόνες καραντίνας 21 ημερών. Ως εκ τούτου, μετέδωσε την ασθένεια σε οκτώ ανθρώπους, ένας εκ των οποίων πέθανε εξαιτίας του ιού έπειτα από ένα μήνα νοσηλείας.

Το Βιετνάμ είναι διεθνώς μία από τις χώρες-πρότυπο που χειρίστηκαν επιτυχώς την κρίση της πανδημίας παγκοσμίως αντιμετώπισης του νέου κορονοϊού. Μεταξύ άλλων οι υγιεινομικές αρχές της χώρας χρησιμοποίησαν ευρέως στοχευμένα μαζικά τεστ, έκαναν “επιθετική ιχνηλάτηση” επαφών, και επέβαλαν αυστηρούς συνοριακούς περιορισμούς και καραντίνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα