ΑΘΗΝΑ
09:14
|
06.05.2024
Μια σπάνια επέμβαση στο Ισραήλ. Θετική η μετεγχειρητική εικόνα των δύο κοριτσιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σιαμαία κοριτσάκια, ηλικίας ενός έτους, τα οποία γεννήθηκαν ενωμένα στο κεφάλι, αντίκρισαν η μία την άλλη για πρώτη φορά. Η σπάνια χειρουργική επέμβαση διαχωρισμού πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ και οι θεράποντες ιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για τη μετεγχειρητική εικόνα των δύο κοριτσιών.

Η 12ωρη επέμβαση στο Ιατρικό Κέντρο “Σορόκα” στην πόλη Μπιρσίμπα στο νότιο Ισραήλ την προηγούμενη εβδομάδα χρειάστηκε μήνες προετοιμασίας και περιελάμβανε μοσχεύματα τριχωτού της κεφαλής και για τα δύο μωρά. Δεκάδες εμπειρογνώμονες από το Ισραήλ και το εξωτερικό ενεπλάκησαν στη διαδικασία.

“Αναπνέουν και τρώνε μόνες τους”, δήλωσε ο Ελντάντ Σιλμπερστάιν, επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής του “Σορόκα” στην τηλεόραση του Ισραήλ. Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια επέμβαση, η οποία έχει πραγματοποιεί μόλις 20 φορές παγκοσμίως, έλαβε χώρα στο Ισραήλ. “Προς μεγάλη μας χαρά, όλα πήγαν όπως τα περιμέναμε”, πρόσθεσε ο Ισραηλινός γιατρός. Τα κορίτσια, που γεννήθηκαν τον Αύγουστο του 2020, αναμένεται να έχουν μια απόλυτα φυσιολογική ζωή.

Μήνες πριν από τη χειρουργική επέμβαση, φουσκωτές σακούλες σιλικόνης εισήχθησαν στο κεφάλι τους και περιοδικά επεκτάθηκαν για να τεντώσουν το δέρμα.

Το νέο δέρμα χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για να σφραγίσει τα κεφάλια τους μετά την ανακατασκευή των κρανίων. Η προετοιμασία περιλάμβανε επίσης τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου μοντέλου εικονικής πραγματικότητας των διδύμων, δήλωσε ο Μίκι Γκίντεον, επικεφαλής νευροχειρουργός του Ιατρικού Κέντρου στην Μπιρσίμπα του Ισραήλ.

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Ρωσία: Νέα smartphones που εστιάζουν στην ενίσχυση έναντι της διαρροής δεδομένων

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα