ΑΘΗΝΑ
07:20
|
27.04.2024
Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία του πρωθυπουργού του Καναδά – Πολλά τα παράπονα για τη κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Βροχή” από πέτρες και συγκεκριμένα χαλίκια δέχθηκε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, την ώρα που κατευθυνόταν προς το όχημά του για να αποχωρήσει από προεκλογική εκδήλωση στο Οντάριο. Ο Καναδός πρωθυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη σε ζυθοποιείο της περιοχής και επιστρέφοντας προς το πούλμαν του δέχθηκε “επίθεση” από πέτρες. Ο ίδιος δεν τραυματίστηκε.

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα του περασμένου Αυγούστου ο Τριντό προκήρυξε πρόωρες εκλογές με την ελπίδα να αποσπάσει την πλειοψηφία των εδρών για την κεντροαριστερή κυβέρνηση του Φιλελεύθερου Κόμματος του προς μεγάλη δυσαρέσκεια όλων των άλλων κομμάτων. Ωστόσο, η προεκλογική του εκστρατεία πραγματοποιείται μετ’ εμποδίων εξαιτίας των συχνών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας από πολίτες που δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, τα περιοριστικά μέτρα και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά της νόσου. Μόλις πριν από μία εβδομάδα ο Τζάστιν Τριντό αναγκάστηκε να ακυρώσει προεκλογική ομιλία όταν πλήθος οργισμένων διαδηλωτών έστησαν “ενέδρα” για να εμποδίσουν τον Καναδό πρωθυπουργό να εκφωνήσει την ομιλία του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το περιστατικό με τις πέτρες στο Οντάριο, ο Τριντό δήλωσε ότι ίσως κάποια χαλίκια να τον πήραν στον ώμο, ενώ συνέκρινε το συμβάν με την “επίθεση” που είχε δεχθεί από μια γυναίκα το 2016, η οποία τότε είχε πετάξει σπόρους κολοκύθας στον Πρωθυπουργό.

Ο Έριν Ο’ Τουλ, επικεφαλής του αντιπολιτευομένου Συντηρητικού Κόμματος του Καναδά, χαρακτήρισε το περιστατικό “απεχθές”. “Η πολιτική βία είναι αδικαιολόγητη και επίσης τα μέσα ενημέρωσης της χώρας μας δεν πρέπει να εκφοβίζονται”, πρόσθεσε.

Οι αποφάσεις του Τριντό για τον εμβολιασμό των πολιτών έχουν γίνει το βασικό ζήτημα συζήτησης και αντιπαράθεσης ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Τον περασμένο μήνα, όπως επισημαίνει δημοσίευμα στο BBC, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι – συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων σε ομοσπονδιακά ρυθμιζόμενους τομείς, όπως ο σιδηρόδρομος – πρέπει να εμβολιαστούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αλλιώς θα χάσουν τη δουλειά τους. Οι δε επιβάτες αεροπλάνων, κρουαζιερόπλοιων και τρένων πρέπει επίσης να είναι εμβολιασμένοι για να ταξιδέψουν. 

Ο Καναδάς έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών στον κόσμο.

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα