ΑΘΗΝΑ
07:12
|
25.04.2024
Μεγάλη η εσωκομματική γκρίνια στους Τόρηδες για την αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, παρουσιάζει σήμερα Τρίτη στα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων τα σχέδια του για αύξηση της φορολογίας εργαζομένων, εργοδοτών και ορισμένων επενδυτών προκειμένου να “διορθώσει” και να κλείσει τρύπες στο σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας. Η κίνηση Τζόνσον έχει προκαλέσει εσωκομματικές αντιδράσεις με πολλά μέλη των Συντηρητικών Τόρηδων να κατηγορούν τον Τζόνσον για αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων.

Η βρετανική κυβέρνηση αφού πρώτα δαπάνησε αναγκαστικά υπέρογκα πόσα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου Covid-19 , επιθυμεί τώρα να λύσει το διαχρονικό πρόβλημα στο σύστημα κοινωνικής φροντίδας καθώς αναμένει διπλασιασμό των κρατικών εξόδων λόγω της δημογραφικής γήρανσης του βρετανικού πληθυσμού εντός των επόμενων δύο δεκαετιών, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters (Ρόιτερς). Για χρόνια, οι Βρετανοί ηγέτες από το Συντηρητικό και το Εργατικό Κόμμα προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να πληρώσουν για την κοινωνική πρόνοια χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τη λαϊκή υποστήριξη αυξάνοντας τους φόρους. Το 2019, ο Τζόνσον είπε ότι είχε ένα σχέδιο κοινωνικής φροντίδας.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει αυξήσεις στον φόρο της Εθνικής Ασφάλισης (NI) τον οποίο καταβάλλουν περίπου 25 εκατομμύρια εργαζόμενοι για να επιδοτήσουν τη φροντίδα των συνταξιούχων, συμπεριλαμβανομένων των πλούσιων συνταξιούχων, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Τζόνσον θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη το πρωί και στη συνέχεια αναμένεται να μιλήσει στο κοινοβούλιο. Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ και ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ θα παραχωρήσουν στη συνέχεια συνέντευξη Τύπου.

“Πρέπει να δράσουμε τώρα για να διασφαλίσουμε ότι το σύστημα υγείας και φροντίδας έχει τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση που χρειάζεται για να συνεχίσει την καταπολέμηση του κορονοϊού και να ξεκινήσει την αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων και να τερματίσει την αδικία των καταστροφικών δαπανών για την κοινωνική περίθαλψη”, θα τονίσει στο Κοινοβούλιο ο Βρετανός πρωθυπουργός σύμφωνα με αποσπάσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το πρωθυπουργικό γραφείο. “Η κυβέρνησή μου δεν διστάσει να πάρει τις σκληρές αποφάσεις που απαιτούνται για να έχουν οι ασθενείς του NHS (Εθνική Υπηρεσία Υγείας) τη θεραπεία που χρειάζονται και να διορθωθεί το διαλυμένο μας σύστημα κοινωνικής φροντίδας”, επισημαίνεται στην ίδια κυβερνητική πηγή.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα