ΑΘΗΝΑ
07:20
|
20.04.2024
Από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 17/9 θα διατίθενται δωρεάν τα self test για τους μαθητές όλων των βαθμίδων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από σήμερα Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, έως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία τα 6 self test που αφορούν στις ανάγκες ελέγχου των μαθητών του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Yπουργείου Παιδείας.

Το υπουργείο σημειώνει ότι το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία. Στη συνέχεια το self test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Το Yπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι “ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες”. Ειδικότερα, βεβαίωση self test “οφείλουν να φέρουν οι μαθητές, που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω), ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου). Οι εμβολιασμένοι μαθητές δε δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος”, εξηγεί το υπουργείο.

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα