ΑΘΗΝΑ
17:00
|
26.04.2024
Αρνητικά ποσοστά δημοφιλίας συγκεντρώνει ο πρωθυπουργός σύμφωνα με έρευνα της Prorata.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Κατρακυλούν” όλα τα ποιοτικά στοιχεία που αφορούν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Ν.Δ. σύμφωνα με την έρευνα της Prorata (Kontra).

Η δημοσκόπηση της Prorata πραγματοποιήθηκε ύστερα από τον ανασχηματισμό και το φιάσκο Αποστολάκη και μέσα στο επιβαρυμένο κλίμα από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Για πρώτη φορά η δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη πέρασε στο αρνητικό, ενώ ο ανασχηματισμός φαίνεται ότι δεν ικανοποίησε ούτε τον πυρήνα της Ν.Δ.

Ειδικότερα, μόλις το 14% πιστεύει ότι ο ανασχηματισμός θα βελτιώσει τη λειτουργία της κυβέρνησης, ενώ σχεδόν τριπλάσιοι (στο 38%) είναι εκείνοι που δηλώνουν βέβαιοι ότι θα χειροτερέψει η κυβερνητική λειτουργία.

Το 45% δηλώνει ότι ούτε θα βελτιώσει ούτε θα χειροτερέψει τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Η υπουργοποίηση Πλεύρη αποδοκιμάζεται από το 67% (υπέρ μόλις το 26%), όπως και η μετακίνηση Κικίλια στο υπουργείο Τουρισμού (50% έναντι 36%). Η υπουργοποίηση Θεοδωρικάκου μοιάζει ουδέτερη καθώς έχει 44% αρνητικές και 43% θετικές γνώμες.

Αναφορικά με τους χειρισμούς στην υπόθεση μη υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη, η πλειοψηφία των πολιτών (52% έναντι 39%) συμφωνεί με την απόφαση του να μην αποδεχθεί την πρόταση Μητσοτάκη. Το 48% θεωρεί πως ο Αποστολάκης υποχώρησε στις πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του 41% που επισημαίνει ότι υποχώρησε επειδή έλαβε ψευδείς διαβεβαιώσεις από τη Ν.Δ. ότι υπάρχει διακομματική συνεννόηση.

Επίσης, είναι η πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2020 που η αντιπάθεια είναι μεγαλύτερη από τη συμπάθεια προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού καθώς από το 39% ανέβηκε στο 52% (ενώ η συμπάθεια έπεσε από το 55% στο 44%).

Οι υπόλοιποι αρχηγοί φαίνεται ότι διατηρούν αμετάβλητα τα ποσοστά της δημοφιλίας τους. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει 34%, η Φώφη Γεννηματά 26%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 32%, ο Κυριάκος Βελόπουλος 11% και ο Γιάννης Βαρουφάκης 23%.

Δημοφιλέστεροι στο ευρύ κοινό από το τερέν της ΝΔ, ανεξαρτήτως εκλογικής προτίμησης, καταγράφονται ο Νίκος Δένδιας με 69%, ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 60% ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 47% και οι Χρήστος Σταϊκούρας και Βασίλης Κικίλιας με 39%.

Αντίστοιχα, μεταξύ των προσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, ως τα δημοφιλέστερα αναδεικνύονται ο Ανδρέας Ξανθός με 50%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 46% και η Έφη Αχτσιόγλου με 43%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για την θανάτωση σκύλου στη Θέρμη

Τρένο με δυτικό οπλισμό κατέστρεψαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονιέτσκ

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα