ΑΘΗΝΑ
12:07
|
18.05.2024
Του απένειμε τον τίτλο του Ήρωα της Ρωσίας για τον ηρωισμό και το θάρρος που επέδειξε κατά την τέλεση των καθηκόντων του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τον τιμητικό τίτλο του “Ήρωα της Ρωσίας” τιμά ο Ρώσος Πρόεδρος τον υπουργό Εκτάκτων Αναγκών, Γιεβγκένι Ζινίτσεφ, ο οποίος την Τετάρτη (8/9) έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος καθώς προσπαθούσε να σώσει τον σκηνοθέτη Αλεξάντερ Μέλνικ,

“Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν απένειμε, μετά θάνατο, τον τίτλο του Ήρωα της Ρωσίας στον Στρατηγό Ζινίτσεφ για τον ηρωισμό και το θάρρος που επέδειξε κατά την τέλεση των καθηκόντων του”, ανέφερε το Κρεμλίνο ανακοινώνοτας πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε ήδη τη σχετική απόφαση.

Ο Ζινίτσεβ πέθανε σε ηλικία 55 ετών κατά τη διάρκεια ασκήσεων στην Αρκτική, ενώ προσπαθούσε να σώσει τη ζωή του σκηνοθέτη Αλεξάντερ Μέλνικ, ο οποίος γλίστρησε και έπεσε από γκρεμό και κατέληξε στο νερό.Ο υπουργός βούτηξε για να τον σώσει, αλλά, δυστυχώς, χτύπησε το κεφάλι του σε έναν βράχο και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Τόσο ο Ζινίτσεφ όσο και Μέλνικ παρελήφθησαν από ελικόπτερο της υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών, αλλά εξέπνευσαν.

“Ο Πρόεδρος (Πούτιν) εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον τραγικό θάνατο του Γιεβγκένι Ζινίτσεφ. Τους συνδέουν πολλά χρόνια κοινής εργασίας. Είναι μεγάλη απώλεια” αναφέρετε στην επιστολή συλλυπητηρίων που απέστειλε ο Πούτιν στην οικογένεια του Ζινίτσεφ.

Ο Ζινίτσεφ κατείχε τη θέση του υπουργού Εκτάκτων Καταστάσεων από τις 18 Μαΐου 2018, υπηρετώντας στις κυβερνήσεις των πρωθυπουργών Ντμίτρι Μεντβέντεφ και Μιχαήλ Μισούστιν.

Είχε υπηρετήσει και ως επικεφαλής της FSB (διαδόχου της σοβιετικής KGB) στον θύλακα του Καλίνινγκραντ μεταξύ 2015 και 2016 και εν συντομία ως υπηρεσιακός περιφερειάρχης του Καλίνινγκραντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Ζημιές σε εγκατάσταση ενεργειακών υποδομών στην περιοχή Πολτάβα της Ουκρανίας

Κρήτη: Διάσωση 32 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος

Ουκρανία: Καταγγελία της Ορθόδοξης Εκκλησίας για παράνομη κατεδάφιση ναού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα