ΑΘΗΝΑ
16:16
|
25.06.2026
Συγκλονίζει την Αυστρία η υπόθεση που θυμίζει το “Ψυχώ” του Χίτσκοκ Αυστρία – Η 89χρονη φέρεται να έπασχε από άνοια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνδρας στην Αυστρία έκρυβε για έναν χρόνο το άψυχο σώμα της μητέρας του στο υπόγειο κελάρι του σπιτιού τους προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξή της, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αυστριακής Αστυνομίας. Η 89χρονη, η οποία φέρεται να έπασχε από άνοια, εκτιμάται ότι πέθανε από φυσικά αίτια τον Ιούνιο του 2020. Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών αρχών η ηλικιωμένη είχε “μουμιοποιηθεί” από τον 66χρονο γιο της.

Γιος και μητέρα ζούσαν μαζί κοντά στο Ίνσμπρουκ, στην περιοχή του Τιρόλο. Ο ύποπτος παραδέχτηκε κατά την ανάκριση ότι είχε καταψύξει τη σορό της με παγάκια σγια να μην αναδύεται η άσχημη μυρωδιά. Στη συνέχεια, την τύλιξε με επιδέσμους για να απορροφήσει κάθε σωματικό υγρό.

Κάλυψε τη μητέρα του με άμμο για γάτες και τελικά το πτώμα μουμιοποιήθηκε, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής μονάδας για τις απάτες στην κοινωνική ασφάλιση, στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ORF.

Η αστυνομία της Αυστρίας εκτιμά ότι ο 66χρονος έλαβε παράνομα συντάξεις ύψους 50.000 ευρώ. Η απάτη αποκαλύφθηκε από τον ταχυδρόμο της περιοχής, ο οποίος παρέδιδε τη σύνταξη της γυναίκας. Ζήτησε να δει τη δικαιούχο και όταν ο γιος αρνήθηκε ο ταχυδρόμος ανέφερε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές.

Τον θάνατο της γυναίκας αγνοούσε ο άλλος γιος της, ο οποίος θεωρούσε ότι η μητέρα τους βρισκόταν στο νοσοκομείο. Η νεκροψία απέκλεισε το ενδεχόμενο ο 66χρονος να είχε σκοτώσει τη μητέρα του. Σε βάρος θα απαγγελθούν κατηγορίες για απάτη και απόκρυψη πτώματος.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μουντιάλ: Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους νοκ άουτ αγώνες στη φάση των 32

Ποιες παραλίες κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμπι στην Αττική από τον ΠΑΚΟΕ

Κένυα: Η αστυνομία διέλυσε διαδήλωση στο Ναϊρόμπι για τα 2 χρόνια από τις διαμαρτυρίες του 2024 (upd)

Όχημα χτύπησε πλήθος στο Κάμπο Σαν Λούκας σε συγκέντρωση για το Μουντιάλ 2026

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα