ΑΘΗΝΑ
23:03
|
25.04.2024
Υπηρεσία της εφορίας είναι αυτή που αποφασίζει για την αποδοχή ή την απόρριψη του ονόματος που επιλέγουν οι γονείς για το παιδί τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το όνομα Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να είναι μια χαρά για τον πρόεδρο της Ρωσίας, αλλά όχι για την υπηρεσία Skatteverket της σουηδικής εφορίας, η οποία έχει την εξουσία να αποδέχεται ή να απορρίπτει τα ονόματα που επιλέγουν οι Σουηδοί γονείς για τα παιδιά τους.

Το κρατικό ραδιόφωνο τη Σουηδίας, SR, μετέδωσε ότι η εν λόγω υπηρεσία απέρριψε την επιθυμία και το αίτημα δύο γονέων να χαρίσουν στο παιδί τους το όνομα του προέδρου της Ρωσίας. Οι συγκεκριμένοι γονείς από το Λάχολμ, της νότιας Σουηδίας, υπέβαλαν στην υπηρεσία το όνομα Βλαντίμιρ Πούτιν αλλά αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω στη διαδικασία δήλωσης ονόματος και να βρουν νέο όνομα για το αγόρι τους, όπως μετέδωσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, ‘SR’.

Βάσει κανονισμού τα ονόματα των παιδιών στη Σουηδία δεν πρέπει να είναι προσβλητικά ή να δημιουργούν πιθανά μελλοντικά προβλήματα για τον κάτοχό τους. Επίσης δεν επιτρέπονται τα ονόματα που παραπέμπουν σε επίθετα. Το γιατί απορρίφθηκε ο “Βλαντίμιρ Πούτιν” της Σουηδίας δεν έχει αποσαφηνιστεί. Πάντως η ίδια φορολογική υπηρεσία έχει στο παρελθόν απορρίψει τα ονόματα: Αλλάχ (θεός), Φορντ (μάρκα αυτοκινήτου), Πίλσνερ (τύπος μπίρας) και Κιου (ο βοηθός του Μποντ). Ωστόσο, ενεκρίθη το Google. Σε άλλη περίπτωση, αίτημα οικογένειας για να ονομαστεί η κόρη Metallica, που αρχικά είχε απορριφθεί, κατάφερε να γίνει τελικά δεκτό.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Σουηδίας στη χώρα υπάρχουν 1.413 άνδρες με το όνομα Βλαντίμιρ και ένας ή το πολύ δύο με το όνομα Πούτιν.

Πηγή: The Local

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα