ΑΘΗΝΑ
10:33
|
26.04.2024
Οι "τρόποι σταθεροποίησης" των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας φαίνεται πως ήταν η αφορμή για την παρουσία του Σάλιβαν στο ρωσικό ΥΠΕΞ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Μόσχα Τζον Σάλιβαν κλήθηκε σήμερα για εξηγήσεις στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για λόγους που δεν έγιναν άμεσα ξεκάθαροι, τουλάχιστον από ρωσικής πλευράς.

Αρχικά το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε ότι η αφορμή ήταν η άρνηση των αμερικανικών αρχών να δώσουν διαπίστευση σε Ρώσους δημοσιογράφους στις ΗΠΑ που θέλουν να καλύψουν τις αυριανές τελετές και εκδηλώσεις μνήμης που αφορούν την 20η επέτειο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη.

Αργότερα, το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε πως ο λόγος για την κλήτευση του Αμερικανού πρέσβη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αφορούσε την ανάμειξη των ΗΠΑ σε “εκλογές” δίχως να ξεκαθαριστεί εάν αφορά τις προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές της επόμενης βδομάδας (17-19 Σεπτέμβρη) στη Ρωσία.

Ακολούθως το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδωσε πως ο Σάλιβαν παρέμεινε στο υπουργείο Εξωτερικών 20 λεπτά και έφυγε χωρίς να κάνει δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης.

Μία άλλη εκδοχή έδωσε το πρακτορείo Sputnik. Μετέδωσε πως ο Αμερικανός πρέσβης κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο προκειμένου να συναντήσει τον υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ και να συζητήσουν τρόπους “σταθεροποίησης” των διμερών σχέσεων. Αυτή την εκδοχή επιβεβαίωσε αργότερα και ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για νέα τοπία έντασης προειδοποίησε τον Μπλίνκεν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα